![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 201 Pomógł: 9 Dołączył: 23.08.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam nastepujące oprogramowanie:
-php 5 -MySql 5.0.24 -IIS A problem jest następujący: gdy próbuje się połączyć z bazą danych przez ten kod:
wyskakuje mi błąd: Kod Fatal error: Call to undefined function mysql_connect() in c:\Inetpub\wwwroot\R4\mysql.php on line 2 Z tego wynika że mój serwer nie obsługuje funkcji mysql_connect, a za tem wszystkich funkcji mysql. Przeszukałem wszystkie teamty na forum związane z ta tematyką i znalazłem że w php.ini mam usunąć ; z linijki extension=mysql.dll oraz oraz zmienilem ścieżek w zmiennej extension_dir na C:\php\ext. Lecz dalej to nie działa i wyskakuje identyczny błąd. A i jeszcze jedno przez wiersz poleceń bez problemowo moge się połączyć z bazą danych... Bardzo prosze o pomoc... -- poprawilem orty dr_bonzo |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 31.08.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A powiedz co pokazuje phpinfo() na temat modulu mysql
-------------------- Wszystko da się zrobić. Jeżeli się nie da, to znaczy, że nikt jeszcze nie wymyślił jak.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 13.06.2025 - 18:13 |