![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 16 Pomógł: 0 Dołączył: 19.02.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ostatnio napisałem sobie taki kod klasy PHP5:
Zwraca taki tekst: Kod Fanfarikus : Dziękuje że mnie stworzyłeś! Dziwak : Dziękuje że mnie stworzyłeś! Fanfarikus : Ooo! Ja mam klona! Klon Fanfarikusa : Ojej zmieniłeś moje imię z Fanfarikus na Klon Fanfarikusa! Dziwak : Ooo! Ja mam klona! Dziwak : Dzięki że mnie sklonowałeś;) Fanfarikus : Zmieniłeś mój kolor! Dziwak : Żegnaj :/ Klon Fanfarikusa : Ojej! Możesz mnie teraz w pliku schować! Klon Fanfarikusa : Hehe! Jestem ciągiem znaków w zmiennej $tekstowy! Brzmie tak : O:4:"Test":3:{s:16:"Klon Fanfarikusa";N;N;s:7:"#4661cb";R:2;} Klon Fanfarikusa : Żegnaj :/ : Żegnaj :/ Fanfarikus :;) Fanfarikus : Żegnaj :/ Dziwak : Żegnaj :/ No i jest problem ![]() |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Oczywiscie że się da, jednak jesli klasa ma metodę __sleep() to musisz pamietac, by ta metoda zwrocila, tablicę zmiennych, ktore mają byc zserializowane, inaczej sie wykrzaczy.
Tu masz kod:
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 16 Pomógł: 0 Dołączył: 19.02.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A czy jest jakaś "magiczna" metoda, podobna do __destruct, ale wywoływana tylko wtedy kiedy używamy unset dla jakiejś Klasy np:
Czyli żeby kiedy jest unset dla całego obiektu wywoływał tą określoną funkcję. A tamten kod już działa dobrze ![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Developer Grupa: Moderatorzy Postów: 2 844 Pomógł: 20 Dołączył: 25.11.2003 Skąd: Olkusz ![]() |
http://forum.php.pl/index.php?s=&showt...st&p=287709
Do obiektu raczej nie (chociaz nie sprawddalem) ale do wlasciwosci tak Jak zrobisz unset() obiektu to powinien sie wlaczyc destruktor |
|
|
![]()
|
|
Mi chodzi jedynie gdy wywołuje się unset, ale nie pod koniec wysyłania kodu do przeglądarki :|
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 691 Pomógł: 0 Dołączył: 19.01.2005 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Haha, nikt jeszcze (!) nie zapoznał się z NOWYMI METODAMI MAGICZNYMI w php 5.1
![]() sprawdźcie sobie metody: __isset(), __unset() i __set_state ![]() http://pl2.php.net/manual/pl/language.oop5.magic.php edited: @hwao: przeprosił. ![]() Ten post edytował Fipaj 28.08.2006, 19:23:40 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Developer Grupa: Moderatorzy Postów: 2 844 Pomógł: 20 Dołączył: 25.11.2003 Skąd: Olkusz ![]() |
Mi chodzi jedynie gdy wywołuje się unset, ale nie pod koniec wysyłania kodu do przeglądarki :| Prosze Pana, wypadalo by wpierw sprawdzic a nie odrazu pisac w takim tonie.
Efekt Kod foo::__destruct Now
Efekt (tak bedzie); Kod Now foo::__destruct Haha, nikt jeszcze (!) nie zapoznał się z NOWYMI METODAMI MAGICZNYMI w php 5.1 ![]() sprawdźcie sobie metody: __isset(), __unset() i __set_state ![]() Jakbys byl laskawy chociaz popatrzec na linka ktorego podalem. Swoja droga te mm sa opisane tutaj |
|
|
![]()
|
|
Chodziło mi o to żeby robiło co innego gdy się unsetuje, a co innego gdy php je usuwa aby zwolnić pamięć.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 740 Pomógł: 15 Dołączył: 23.08.2004 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
@kackoz - zamiast robic unset($object) stworz metode $object->unset(), ktora przed destrukcja obiektu wykona jeszcze jakies dodatkowe dzialania. Mozesz tez zrobic metode $object->preunset(), ktora bedziesz wykonywal przed usunieciem obiektu metoda unset. Byc moze mozna ten proces zautomatyzowac przy pomocy metod magicznych wspomnianych wyzej przez kolegow (nie zapoznalem sie z nimi jeszcze). Jesli tak napisz tutaj rozwiazanie.
-------------------- bigZbig (Zbigniew Heintze) | blog.heintze.pl
|
|
|
![]()
|
|
Nie wiem po jaka cholere Ci to, ale napisalem cos takiego...
elefkt: Kod <p>Usuniete przez unset()</p>
<p>Koniec skryptu</p> <p>Usuniete z pamieci</p> |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 14:21 |