![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 472 Pomógł: 7 Dołączył: 7.12.2005 Skąd: Gliwice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Struktura:
![]() Objaśnienia: 1. Wykres. Przedstawia on strukturę przynależności elementów do działów. "idX" to nazwa elementu. Podkreślona nazwa elementu to dział. 2. Tabela. ID - auto_increment'owany id elementu Co potrzebuję: Aby znając jeden ID (w tym przypadku np. 1) usunąć wszystkie wpisy, które są z nim powiązane. Czyli by usunąć całość ID=1 - trzeba usunąć działy ID=3 oraz ID=6 oraz ich elementy. Przy okazji potrzebuję odczytać wartość "FILE" (nie narysowałem w tabeli) dla każdego z usuwanych ID'ów. Próbowałem całość obsłużyć pętlą, ale nie bardzo mam pomysł jak to zrobić. Coś takiego naskubałem:
W ten sposób mam w tablicy $eidy, IDy działów, które są w pierwszej kolejności poddziałami. $i zawiera ile ID'ów zostało zapisanych (w celu wykonania pętli). Następnie trzeba wykonać identyczną pętlę by odczytać czy ID'y z tablicy $eidy nie mają w sobie jeszcze jakichś poddziałów. ID'y wszystkich działów potrzebuję mieć w tablicy (np. jak tutaj $eidy). Jakieś pomysły? ![]() Ten post edytował cadavre 27.08.2006, 17:59:57 -------------------- Silesian PHP User Group - www.spug.pl
Symfony2, OAuth2, budowanie API - masz pytania? Pisz! |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 18.07.2025 - 01:02 |