![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 27.08.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam! Niedawno zainteresowałem się biblioteką pdo. Mam w bazie danych kolumnę ID z parametrem auto_increment. Aby to zadziałało muszę wprowadzić pustą wartość, jednak podczas bindowania danych wyrzuca mi błąd, że dane są puste. Niby ma racje. Czy da się jakoś to ominąć, lub jakoś inaczej zmusić MySQL do wpisania własnej wartości w pole ID?
Znalazłem rozwiązanie, ale mimo tego iż przy bindowaniu jako trzeci parametr podałem: PDO::PARAM_NULL dalej wyrzuca mi błąd: Prosze nie wklejac takich ilosci kodu ![]() Edit: Wydawaje mi się, że ten kod jest niezbędny do zrozumienia problemu. Skoro jednak nie można go tutaj wkleić w takiej ilości można go zobaczyć na stronie: http://www.forum.webdiary.pl/ftopic3764.html Ten post edytował Jony 27.08.2006, 15:23:35 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 5 724 Pomógł: 259 Dołączył: 13.04.2004 Skąd: N/A Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
po prostu nie umieszczasz ID w SQLu. -------------------- Nie lubię jednorożców.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 27.08.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dalej nie działa i nie wiem dlaczego. Wypisałem sobie zapytanie i dane do bindowania:
Edit: Proszę o pomoc. Ten skrypt jest mi pilnie potrzebny. Ew. proszę o jakieś linki, które mogą pomóc mi rozwiązać problem. Ten post edytował Jony 28.08.2006, 13:55:42 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 19:58 |