![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 27.08.2006 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Chciałbym się zapytać czy jest jakiś "czysty" sposób na przesyłanie danych miedzy stronami (najlepiej nie poprzez ciasteczka) po kliknięciu na link. Może najlepiej pokaże, o co mi chodzi na prostym skrypcie php.
strona1.php:
Skrypt wyświetli listę nazw z bazy danych i jednocześnie odnośniki będą linkami do strony2.php Co mam dodać to linijki z linkiem żeby każda z nazw wysyłała mnie do strona2.php i jednocześnie przesyłała swoja nazwę np. w linku (coś w postaci www.adres.pl/strona1.php?strona2.php=$Name). Jak powinna wyglądać strona2.php aby takie dane odebrać? Jeżeli nie ma takiej możliwości to proszę o inne rozwiązania lub nazwy funkcji, którymi można uzyskać to, o co mi chodzi. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 465 Pomógł: 137 Dołączył: 26.03.2004 Skąd: Gorzów Wlkp. ![]() |
Manual ktoś ukradł?
plik. strona2.php
Ten post edytował Cysiaczek 27.08.2006, 07:41:14 -------------------- To think for yourself you must question authority and
learn how to put yourself in a state of vulnerable, open-mindedness; chaotic, confused, vulnerability, to inform yourself. Think for yourself. Question authority. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 27.08.2006 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Działa\!!!/ dzięki O,o nigdy w życiu bym nie uwierzył, że to takie proste...
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 790 Pomógł: 7 Dołączył: 6.02.2003 Skąd: Polska Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Działa, działa, ale Vormav dostajesz 10% za łamanie regulaminu.
Po 1. Co to za gwiazdki w nazwie tematu. Po 2. Czemu nie używasz bbcode. Po 3. RTFM a później dopiero forum. Po 4. Problem dotyczy php, a nie baz danych. Przenoszę to na Przedszkole -------------------- Michał Płachta
Warsztat: Mac OS X Leopard, PostgreSQL, Text Mate, Retrospectiva + SVN |
|
|
![]()
|
|
Działa, działa, ale Vormav dostajesz 10% za łamanie regulaminu. Ale działa =) Po 1. Co to za gwiazdki w nazwie tematu. Chciałem sprawdzić czy działają znaki specjalne ~.~ Po 2. Czemu nie używasz bbcode. Bo jakby ktoś chciał to skopiować to mu się liczby z lewej strony zaznaczą =P Po 3. RTFM a później dopiero forum. No nie wiedziałem jak to zastosować, ba więcej powiem nawet nie wiedziałem ze to może być w php a nie w MySQLu. Dałbym se mały palec u lewej stopy uciąć ze to by się jakoś dało MySQLem zrobić. No, ale teraz jak już wiem, o co 'biega' to nawet się 'naumiałem' więcej niż jedną zmienna przesyłać =] Po 4. Problem dotyczy php, a nie baz danych. Przenoszę to na Przedszkole \(゚ Д゚)/ Administrator uczy, bawi, wychowuje. ;-) (゚∀゚) |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 15.06.2025 - 02:15 |