![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 203 Pomógł: 0 Dołączył: 10.06.2004 Skąd: Gliwice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
jestem w trakcie pisanie panelu administracyjnego i zoriblem cos takiego ze mozna edytowac jakies informacje na 2 sposoby: prosty i zaawansowany. U gory mam te 2 przyciski, a pod spodem albo tabela z inputami, albo jedno pole textarea (zalezy jaki widok wybiore). I teraz nie wiem w jaki sposob przeslac zawartosć textarea do tego 2 widoku(wiem jak wyswietlic, ale jak to przeslac). kod indexa(z AJAXem): Kod <script language="javascript"> function widok(widok, save){ if(save!==false){ var agree=confirm("Czy chcesz zapisać zmiany?"); if (agree){ var zapisac='tak'; }else{ var zapisac='nie'; } } if(widok=='prosty'){ advAJAX.get({ url : 'ajax/<? echo $strona; ?>.php?strona=<? echo $strona; ?>&widok=prosty', parameters:{ zapisac: zapisac }, onLoading : function(obj){ document.getElementById('ajax').innerHTML = '<br /><b>Pobieranie danych...</b>'; }, onSuccess : function(obj) { document.getElementById('ajax').innerHTML = obj.responseText; }, onError : function(obj) { alert("Error: " + obj.status); } }); }else if (widok=='zaawansowany'){ advAJAX.get({ url : "ajax/<? echo $strona; ?>.php?strona=<? echo $strona; ?>&widok=zaawansowany", parameters:{ zapisac: zapisac }, onLoading : function(obj){ document.getElementById('ajax').innerHTML = '<br /><b>Pobieranie danych...</b>'; }, onSuccess : function(obj) { document.getElementById('ajax').innerHTML = obj.responseText; }, onError : function(obj) { alert("Error: " + obj.status); } }); } } </script> i przyciski: Kod <b>Widok:</b> <input type="button" value="prosty" onclick="widok(\'prosty\')" class="submit"> <input type="button" value="zaawansowany" onclick="widok(\'zaawansowany\')" class="submit"> No i jezeli przelacze widok i zapisze zmiany to musze tresc tego textarea(name=tresc) przeniesc do tego drugiego widoku. Ale ani $_GET['tresc'] ani $_POST['tresc'] nie dziala... Czy da sie to przeslac bez SUBMIT'a? -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 382 Pomógł: 0 Dołączył: 29.11.2005 Skąd: :jestem(); Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Da się przesłać - ale trzeba napisać funkcję która na onClick buttona (nie submit) pobierze dane z pól formularza a ajax wyśle je URL`em do skryptu i zwróci co trzeba...jeśli dobrze zrozumiałem
![]() -------------------- Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 11 Pomógł: 0 Dołączył: 25.04.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a moze w zdarzeniu onblur aktualizowac tabele ?
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 13:18 |