![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 197 Pomógł: 0 Dołączył: 11.07.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Próbowałem zrobić efekt rollover przy użyciu samego cssa (potrzebowałem tego do listy <ul> mającej być menu) wykabinowałem coś takiego
Kod ul#menu { } ul#menu li { display: inline; height: 38px; } ul#menu li a:hover img { display: none; } ul#menu li a img.rollover { display: none; } ul#menu li a:hover img.rollover { display: inline; } ul#menu li.active { position: relative; z-index: 2; } ul#menu li.active a img { display: none; } ul#menu li.active a img.rollover { display: inline; } Zastosowanie:
Pod FF wszystko świetnie chodzi, natomiast pod IE już nie :/ Od 3 godzin próbuje znaleźć jakiś sposów przystosowania tego do badzIEwia, niestety bez skutku. Dlatego proszę o pomoc. Ten post edytował Levabul 25.08.2006, 10:38:16 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 045 Pomógł: 5 Dołączył: 8.11.2004 Skąd: trójmiasto Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Kod .menu { color: #eeeeee; font-weight: bold; font-family: arial; font-size: 14px; text-decoration: none; padding-left: 47px; padding-right: 47px; padding-top: 2px; padding-bottom: 2px; } .menu:hover { color: navy; background-color: #5555ff; background-color: white; background-image: url(images/menu1.jpg); background-position: center; } efekt widać pod http://www.hydro.website.pl |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 197 Pomógł: 0 Dołączył: 11.07.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Chyba niezauważyłeś że chodzi mi o liste. Ale problem przed chwilą rozwiązałem - okazało się że a:hover w ie standardowo ma ustawione wyświetlanie blokowe :/ przez co musiałem zmienić je na inline
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 28.09.2025 - 01:06 |