![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 Pomógł: 0 Dołączył: 20.08.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Chciałbym żeby wszystkie pliki które będą w jakimś tam katalogu były niedostępne bez podaia hasła. Wyczytałem gdzieś że trzeba w katalogu który chce się zabezpieczyć stworzyć plik .htaccess tylko problem polega na tym że serwer (Apache) pracuje na win2000 i nie da się stworzyć takiego pliku (chodzi o tą kropkę). Wyedytowałem plik httpd.conf i zmieniłem linike: AccessFileName .htaccess na AccessFileName htaccess, ale niestety to nic nie dało. Co powinienem jeszcze zrobić?
Z góry dzięki |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 691 Pomógł: 0 Dołączył: 6.08.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Wyedytowałem plik httpd.conf i zmieniłem linike: AccessFileName .htaccess na AccessFileName htaccess, ale niestety to nic nie dało. Co powinienem jeszcze zrobić?
Z góry dzięki A przeładowałeś apache'a? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 Pomógł: 0 Dołączył: 20.08.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat A przeładowałeś apache'a?
TAK Może zawartość pliku mam złą? teraz mam tak: AuthName Katalog_Zabezpieczony AuthType Basic AuthUserFile c:serweruserspisadminhasla AuthGroupFile /dev/null <Limit GET PUT> require valid-user </Limit> Nie wiem co mam wpisać w AuthGroupFile więc zostawiłem taki jaki był. a plik z hasłami: gg:aagVtgxOxy9lE To po ":" odpowida "gg" skopiowałem ten wpis z działającego skryptu. Oba pliki są w tym smym katalogu |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 335 Pomógł: 6 Dołączył: 7.03.2002 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
php Poczatkujacy => Apache
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 691 Pomógł: 0 Dołączył: 6.08.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat AuthName Katalog_Zabezpieczony
AuthType Basic AuthUserFile c:serweruserspisadminhasla AuthGroupFile /dev/null <Limit GET PUT> require valid-user </Limit> Nie wiem co mam wpisać w AuthGroupFile więc zostawiłem taki jaki był. a plik z hasłami: gg:aagVtgxOxy9lE To po ":" odpowida "gg" skopiowałem ten wpis z działającego skryptu. Oba pliki są w tym smym katalogu Zobacz czy są odpowiednie prawa do pliku htaccess i hasla (takie by mógł je odczytać apache). Widzę też, że uruchamiasz to na windowsie, usuń więc linię AuthGroupFile bo chyba nie masz u siebie pliku /dev/null, a nie wiem czy może to mieć jakieś znaczenie. ![]() |
|
|
![]()
|
|
W WindowsCommander w kolumnie "Attr" są cztery "-". Cyba takie powinny być?
Niestety nadal to nie dział, a może są jakieś inne sposoby by zbezpieczyć wszystkie pliki z danego katalogu? |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 12.06.2025 - 19:27 |