![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 126 Pomógł: 0 Dołączył: 19.09.2003 Skąd: Białystok Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Jak ograniczyć typy wysyłanych plików na serwer z poziomu przeglądarki?
Tzn. wiem jak to zrobić, tylko problem tkwi w tym, że nie wiem jak określić charakterystyczny plik o rozszerzeniu *.trk Wykorzystuje się do tego typy MIME, ale oczywiście tego rozszerzenia nie ma, ponieważ jest to element gry. W jaki sposób mogę ograniczyć możliwość wysyłania plików tylko tego jednego typu? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 237 Pomógł: 11 Dołączył: 12.04.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a całość znajduje sie tutaj: link Ten post edytował Lombi 24.08.2006, 11:37:27 -------------------- znowu pomyliłem dwukropek ze średnikiem i starciłem pół dnia na szukanie błędu :)
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 126 Pomógł: 0 Dołączył: 19.09.2003 Skąd: Białystok Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Ale ja pytam jak wgrać na serwer plik o rozszerzeniu .trk
Chce, aby serwer przyjmowal tylko plik o takim rozszerzeniu! Wszystkie typy MIME itp. itd. potrafie ograniczyc... Pomoze ktoś? Ten post edytował hub3rt 24.08.2006, 11:50:10 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 258 Pomógł: 16 Dołączył: 21.09.2004 Skąd: Kielce Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No przecież to robi ten kod. Masz tablicę z rozszerzeniami plików które przyjmuje. Wstawiasz tam swoje i już.
-------------------- -------------
------ |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 340 Pomógł: 542 Dołączył: 15.01.2006 Skąd: Olsztyn/Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
albo ptahinfo() sprawdzasz jakie ma rozszezenie plik i w ifie odrzucasz
-------------------- I'm so fast that last night I turned off the light switch in my hotel room and was in bed before the room was dark - Muhammad Ali.
Peg jeżeli chcesz uprawiać sex to dzieci muszą wyjść, a jeżeli chcesz żeby był dobry ty też musisz wyjść - Al Bundy. QueryBuilder, Mootools.net, bbcradio1::MistaJam http://www.phpbench.com/ |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 12.06.2025 - 20:53 |