![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 16 Pomógł: 0 Dołączył: -- Skąd: 50° 30' N, 22° 7' E Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam pytanko odnośnie wskaźników:
czy jeśli funkcja przeniesie instruckją "Global" zmienną wskaźnikową do przestrzeni nazw funkcji, to czy wskazywana przez nią zmienna też zostanie przeniesiona? Bo taki głupi problem, a nieźle wstrzymuje prace nad moim forum dyskusyjnym. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 207 Pomógł: 0 Dołączył: 7.03.2002 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ZTCW w php nie ma zmiennych wskaźnikowych. Pewnie chodzi Ci o
zmienne referencyjne ($$zmienna)? Z manuala: As said before, references aren't pointers (pl: referencje nie są wskaźnikami). Nie odpowiem na Twoje pytanie, bo możesz sobie to w ciągu kilku sekund samemu sprawdzić... |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 456 Pomógł: 0 Dołączył: -- Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
[quote="hyper"]ZTCW w php nie ma zmiennych wskaźnikowych. Pewnie chodzi Ci o
zmienne referencyjne ($$zmienna)? quote] Kod &$zmienna
chyba o to ci chodzilo :wink: |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 16 Pomógł: 0 Dołączył: -- Skąd: 50° 30' N, 22° 7' E Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Z MOJEJ książki do php wynika, że w php są wskaźniki, to tak pisałem, więc proszę bluzgi kierować do sz. p. Leona Atkinsona, a nie do mnie.
BTW. Oszczędziłbyś mi może tych kilku sekund (więcej, bo uruchomienie serwera, przeglądarki, edytora, wpisania kilku linii kodu, to jakieś pół minuty wychodzi (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/smile.gif) ) i tych kilkunastu bajtów w bazie i napisał Tak, lub Nie. Po co komplikować życie? Ale OK - sprawdzę i nie będę was tu dręczył takimi pytaniami. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 335 Pomógł: 6 Dołączył: 7.03.2002 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jesli chciales sie popisac nowa ksiazka to trzeba bylo dac topic w dziale Hydepark
:-PPPPPPPPP |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zablokowani Postów: 34 Pomógł: 0 Dołączył: 7.06.2002 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Seth dochodze do wniosku, ze Ty chyba zawsze cos zgryzliwego znajdziesz (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/smile.gif) ))))))
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 335 Pomógł: 6 Dołączył: 7.03.2002 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 10:05 |