![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 37 Pomógł: 0 Dołączył: 30.07.2006 Skąd: Jasło Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Czy może ktoś poprawić ten kod:
Z góry bardzo dziękuje Ten post edytował kuba749 23.08.2006, 20:13:39 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 115 Pomógł: 0 Dołączył: 4.12.2005 Skąd: Strzyżów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
w funkcji nowy() wyrzuciłem <?php i ?>, aby nie psuć kolorowania składni -------------------- "No bo z fasolą to człowiek przynajmniej wie, na czym stoi..."
Pomniejsze bóstwa, Terry Pratchett php :* |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 37 Pomógł: 0 Dołączył: 30.07.2006 Skąd: Jasło Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
dzięki za pomoc
![]() Neiestety ale wyskakuje mi błąd: Warning: sqlite_query(): near "=": syntax error in /var/www/virtual/kuba749.cba.pl/weryf.php on line 8 Warning: sqlite_num_rows() expects parameter 1 to be resource, boolean given in /var/www/virtual/kuba749.cba.pl/weryf.php on line 12
Ten post edytował kuba749 23.08.2006, 20:04:50 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 7 494 Pomógł: 302 Dołączył: 31.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
1. Prosze o poprawienie swoich wątków. Zastosowany bbCode nie jest poprawny. Do umieszczania źródeł php jest [ php ][/ php ]
2. Prosze poprawis temat wątku. W tym celu proszę raz jeszcze przeczytać odpowiedni rozdział regulaminu: Zakładanie nowego tematu (topic) 3. Zamiast od razu wukonywać zapytanie, zobacz jak ono wygląda. Czyli nie tak:
a tak:
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 82 Pomógł: 0 Dołączył: 30.04.2006 Skąd: Kalisz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A z jakiej to racji? Dlaczego drugi sposób, nie pierwszy?
-------------------- Chcesz szybko i łatwo wygrać 100 zł?
|
|
|
![]()
|
|
teraz wyskakuje mi to:
Warning: sqlite_query(): no such column: kuba in /var/www/virtual/kuba749.cba.pl/weryf.php on line 9 Warning: sqlite_num_rows() expects parameter 1 to be resource, boolean given in /var/www/virtual/kuba749.cba.pl/weryf.php on line 12
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 7 494 Pomógł: 302 Dołączył: 31.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
~Kayne to się nazywa debuggowanie. Poczytaj sobie jak się samemu rozwiązuje problemy: Najczęstsze błędy, Zanim zapytasz, to sprawdź.
Jakby ~kuba749 zrobił to co napisałem to by wiedział nie tylko że ma błąd w zapytaniu, i wiedziałby nie tylko to że kolumna kuba nie istnieje. Ale wiedziałby też jak wygląda zapytanie, które stara się wykonać, co pomogłoby mu znaleść błąd. P.S. Proszę poprawić temat wątku. W tym celu proszę raz jeszcze przeczytać odpowiedni rozdział regulaminu: Zakładanie nowego tematu (topic) |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 634 Pomógł: 14 Dołączył: 27.05.2006 Skąd: Berlin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
taa, jak ja mam jakis errorik w skrypcie to sobie po 10 echo wstawiam (od echo 1... do echo 1000), i wtedy sprawdzam gdzie sie zacina, (ale to raczej wtedy gdy niewiem co jest nie tak, )potem echuje wszystkie zmienne po koleji az sie wychwici blad. a @Kayne jak ty to robisz jak nie echo ?
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 09:24 |