![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 57 Pomógł: 0 Dołączył: 14.04.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Mam pewien problem ze stworzeniem skryptu kombinowałem na różne sposoby i już mi zabrakło pomysłów jak można to zrobić. A chodzi mi mianowicie o to aby skrypt pobierał z trzech tabel, dwa pola i zapisywał je w pliku .txt A w tym problem że ten plik .txt ma wyglądać tak: [1] Pole1 = wartość1 Pole2 = wartosc2 Pole3 = wartosc3 Pole4 = wartosc4 [2] Pole2 = wartosc2 Pole4 = wartosc3 Pole5 = wartosc4 [3] Pole2 = wartosc3 Pole4 = wartosc5 Natomiast te 3 tabele z bazy danych wyglądają tak samo ale mają inne wartości pól. Tabela1: Kolumna1 | kolumna2 Pole1 | wartość1 Pole2 | wartosc2 Pole3 | wartosc3 Pole4 | wartosc4 Tabela2: Kolumna1 | kolumna2 Pole2 = wartosc2 Pole4 = wartosc3 Pole5 = wartosc4 Tabela3: Kolumna1 | kolumna2 Pole2 = wartosc3 Pole4 = wartosc5 Za odpowiedź dzięki z góry. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 93 Pomógł: 5 Dołączył: 30.04.2006 Skąd: Gliwice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Problemu nie widzę, zaraz napiszę Ci jak to ma wyglądać, ale najpierw trochę to przemyślę więc poczekaj chwile :-)
Powiedzmy ze jesteśmy już połączenie z bazą danych
Pisałem to z głowy, ale powinno chodzić, oczywiście musisz podstawić odpowiednie nazwy pod {...} {kolumna1} i {kolumna2} oznaczają nazwy kolumn w bazie {tabela} to tabela którą aktualnie ma czytać {x} to numer który będzie zapisywany do pliku ([1], [2], ...) Skrypt musisz powtórzyć tyle razy ile masz tabel, nie podałeś struktury tych tabel więc więcej nie mogę nic napisać, musisz sobie jakoś radzić. Ten post edytował UNK 23.08.2006, 20:59:59 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 57 Pomógł: 0 Dołączył: 14.04.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wielkie dzięki UNK dokładnie oto mi chodziło.
Wprowadziłem tylko lekkie zmiany w Twoim skrypcie i działa idealnie. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 00:40 |