![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 898 Pomógł: 48 Dołączył: 2.11.2005 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, nie wiem czy to dobry dział - ale ten tamat pasuje w zasadzie wszedzie i nigdzie.
Mam problem z instalacją pakietów pear. Np. Próbowałem zainstalować phpDocumentor sudo pear install phpDocumentor Wszystko idzie ładnie pobiera się itd. Przy instalacji wyskakuje jednak komunikat: Cytat Fatal error: Allowed memory size of 8388608 bytes exhausted (tried to allocate 8192 bytes) in /usr/share/php/PEAR/Installer.php on line 514 Fatal error: Allowed memory size of 8388608 bytes exhausted (tried to allocate 16 bytes) in /usr/share/php/System.php on line 131 Jak widzę jest to problem braku pamięci. Tylko nie wiem co ustawić, aby tej pamięci przydzielić więcej... Uzywam Ubuntu 6.0.6 - php + apache 2 - wszystko z paczki - instalator pear też mam z paczki. Będę wdzięczny za pomoc. //edit Znalazłem rozwiązanie problemu. Problem oczywiście polegał na braku pamięci - niestety pear nie respektuje ustawień php.ini - zwiększenie pamięci nic więc tutaj nie daje... Nie wiem jak to jest możliwe, ale tak jest. (restartowałem serwer po zmianie, żeby nie było ![]() Rozwiązanie jakie udało mi się pomyślnie przeprowadzić to zmiana pliku pearcmd.php - na początku trzeba dodać - zwiększy to dostępną pamięć dla skryptu i wszystko gra. Ten post edytował athabus 23.08.2006, 12:32:39 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 06:56 |