![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 10 Pomógł: 0 Dołączył: 21.02.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
jest tam kod skryptu ksiegi gosci jednak nie dziala ;/ nie wiem dlaczego czy moglibyscie mi pomoc?
plik ksiega.php w katalogu kg <html> <head> <meta http-equiv="Content-type" content="text/html; charset=iso-8859-2"> <title>Księga Gości</title> </head> <body>
<form method="post"> <table> <tr><td>Osoba:</td><td><input type="text" name="osoba"></td></tr> <tr><td>Wpis:</td><td><textarea name="wpis" cols="35" rows="4" wrap="virtual"></textarea></td></tr> </table> <input type="submit" value="Wyślij"> </form> </body> </html> mam utworzony katalog data tam stworzylem plik ksiegagosci.txt nadalem prawa plikowi CHMOD 666 glowna strona na ktorej ma byc wyswietlona ksiega jest index.php uzylem w nim funkcji include("kg/ksiega.php"); co jest źle ? formularz wyskakuje ale nie zapisuje do pliku ;/ help Ten post edytował Eurynomoss 23.08.2006, 13:26:02 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 923 Pomógł: 9 Dołączył: 25.10.2004 Skąd: Rzeszów - studia / Warszawa - praca Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jakis blad dostajesz? wstaw tagi php bo strasznie nieczytelnie wyszlo.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 10 Pomógł: 0 Dołączył: 21.02.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
zaden blad nie wyskakuje ;/
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 712 Pomógł: 23 Dołączył: 27.10.2003 Skąd: z kontowni Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tak na moje oko, to w pierwszych linijkach powinno być:
-------------------- "Coś się kończy, coś się zaczyna." Andrzej Sapkowski
|
|
|
![]()
|
|
dobra teraz juz wszystko działa dzięki ale jest jeszcze jeden defekt ;/ przy zapisie do pliku nie zapisuje polskich znakow tylko jakies ślaczki ;/ co mam zrobic ?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 28 Pomógł: 0 Dołączył: 19.02.2004 Skąd: z piekla Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Spróbuj zmienić "htmlentities" na "strip_tags", jeśli nie zależy Ci na tagach html, lub zmień kodowanie.
http://pl.php.net/manual/pl/function.htmlentities.php -------------------- "Wyobraźnia jest ważniejsza od wiedzy." - Albert Einstein
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 28.06.2025 - 11:33 |