![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 20.08.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witajcie, tworzę skrypt zarządzajacy plikami i katalogami na serwerze - bez potrzeby uzywania ftp (podobny do phpCommander).Napotkałem problem.
Otórz jak napisac czesc skryptu odpowiedzialna za bezproblemowe poruszanie sie miedzy katalogami,od katalogu do katalogu i wyswietlanie plików. Z tym mam powazny problem - prosze o wasza pomoc i pomysły, jak mozna to napisac. Skrypt oparty jest o okno konsoli,w polu input typu tekst wprowadzam zprecyzowane wczesniej komendy (podobne do total commandera, dos,unix, mieszanka wczesniej zdefiniowana) np. cd .. - cofnie mnie do katalogu nadrzednego. Nastepnie wyswietlam je obok w tabeli, wszelkie komunikaty, zdarzenia itp wszystko w tabeli, ogólnie zasada działania jak system DOS. Wydedukowałem z kolegą ze moznaby chyba.. przypisac tablicy readdir(), zawierac ona bedzie aktualny katalog,potem jakas uniwersalna zmienna z adresem przenoszacym mnie po katalogach. Ale nie wiem jak miałoby to wygladac i czy to mozliwe. Gdybym posiadał ten algorytm, umiałbym napisac cała reszte Czekam na wasze opinie i pomoc. Dziekuje. Ten post edytował PONURY ZNIWIARZ 22.08.2006, 21:37:42 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 7 494 Pomógł: 302 Dołączył: 31.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Co sie wydzierasz?
Ech, kultury za grosz w Internecie.... Pocxzytaj sobie o kulturze wypowiedzi w Internecie a potem popraw temat wątku. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 20.08.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie chciałem., poprawiłem co nalezy. Nadal prosze o pomoc
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 15:49 |