![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 012 Pomógł: 109 Dołączył: 26.09.2003 Skąd: nexis.pl Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
mam menu, które powstaje na podstawie wpisów w bazie danych, których struktura wygląda następująco:
W tym miejscu może trochę wyjaśnię. Kolumna button jest nadrzędna i jeżeli category oraz subcategory jest równa zero to jest to po prostu nadrzędny dział w menu. Jeżeli pole categoryposiada cyfre wyzsza od zera, ale pole subcategory jest rowne zero to jest to dzial podrzedny. Tak samo jest w przypadku subcategory - to juz sa najbardziej podrzedne dzialy. Kod php odpowiedzialny na wyswietlenie tych danych wyglada nastepujaco:
Kod nie jest tutaj aż tak istotny, w każdym razie efektem jego działania jest mniej więcej coś takiego:
A mój problem polega na tym, że to drzewo ma się pierwotnie ładować tylko w postaci głównych guzików (tych co mają wartość category oraz subcategory równą zero). Dopiero po ich kliknięciu mają się otwierać kolejne drzewa i tylko aktualnie przeglądane. Taki skrypt też już zrobiłem i działa on prawidłowo. Chodzi mi tutaj bardziej o inny pomysł, ponieważ aby to działało musiałem przekazywać metodą $_GET zmienne informujące o aktualnie przeglądanym dziale co było dosyć uciążliwe. Macie pomysł żeby to zrobić inaczej? -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 256 Pomógł: 0 Dołączył: 19.07.2006 Skąd: Ostrów Wielkopolski Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Najlepiej rozwiązac to za pomocą javy tzn pobiera cale menu ale wczesniej jest on zwiniete - nie powiem ci co i jak dokladnie bo nie znam sie na Javie ale najlepiej by było za jej pomocą to wykonać.
-------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 5.07.2025 - 00:29 |