![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 581 Pomógł: 0 Dołączył: 21.07.2003 Skąd: Jasło Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
prefix dla tabel
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarząd Postów: 2 277 Pomógł: 6 Dołączył: 27.12.2002 Skąd: Wołów/Wrocław ![]() |
czasmami jest tak, że chcesz uruchmić kilka róznych systemów na jednej bazie danych. Każdy z nich możę wymagać jakichś tabel, a każda z nich musi mieć jakąś nazwę.
By tabele te się nie nadpisywały, uzywa się prefiksów, czyli specjalnego dodatku na początku nazwy. Np forum bb dodaje do każdej nazwy tabli prefix forumbb_ , wiec tabela users nazywa sie ostatecznie forumbb_users -------------------- "Niezależnie od tego, jakie masz osiągnięcia, ktoś Ci pomaga..."
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 581 Pomógł: 0 Dołączył: 21.07.2003 Skąd: Jasło Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
![]() adres strony alias lub adres nazwa strony pełna nazwa e-mail webmastera domyślna skóra DefaultLikeNuke Ustawienia bazy danych prefix dla tabel: host: user: hasło usera: nazwa bazy: I tabeli nadałem nazwe kuba i te pola wypełniłem lecz zostało mi prefix dzieki jeszcze raz za odpowiedz ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 22 Pomógł: 0 Dołączył: 11.08.2003 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mozesz nie podawać prefiksu, jeśli w twojej bazie danych nie ma innych (jak portalowe) tabel. Jeżeli jednak masz jedną bazę danych i używasz jej nie tylko do systemu portalowego, to dobrze jest zastosować prefiksy, a to z tego względu, że będziesz miał pewien porządek w bazie danych.
-------------------- Pozdrawiam,
Michał K. |
|
|
![]()
|
|
dzieki a prefix jak wpisuje np.alt to podaje ze niemoze byc taki.jeśli by to problemu niesprawiło to podaje link z tym portalowym skryptem http://xklonos.4me.pl/php.php?t=skrypty i systemy portalowe tam bedzie skrypt jPortal 2.1.0 odrazu dzieki bardzo
![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 02:27 |