Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

> Procedura składowana MySQL 5.0.23-standard, już ślepne i głupieje...
ToPeR

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Witam
chce stworzyć poniższą procedurkę w bazie:
  1. CREATE PROCEDURE crm_timetable_msg (IN userid INTEGER, OUT text VARCHAR(255))
  2. BEGIN SELECT timetable_description INTO text FROM timetable WHERE timetable_start < NOW() AND (timetable_end>NOW() OR timetable_end IS NULL) AND user_id = userid AND active=1
  3. END

i dostaje:
  1. MySQL ERROR:
  2.  
  3. You have an error IN your SQL syntax; CHECK the manual that corresponds TO your MySQL server version FOR the RIGHT syntax TO USE near 'SELECT timetable_description INTO text FROM timetable WHERE timetable_start < ' at line 3
  4.  
  5. QUERY:
  6.  
  7. CREATE PROCEDURE crm_timetable_msg (IN userid INTEGER, OUT text VARCHAR(255))
  8. BEGIN SELECT timetable_description INTO text FROM timetable WHERE timetable_start < NOW() AND (timetable_end>NOW() OR timetable_end IS NULL) AND user_id = userid AND active=1
  9. END

Czy ktoś może mi powiedzieć, gdzie popełniam błąd składni ? bo albo ja już mylę bazy, albo nie wiem...

--------------------
WARSZTAT: Apache 1.3.27 | PHP 4.3.10 | MySQL 4.1 | PHPEd 4.0 or Pajączek 5.4.0 NxG | P4 2GHz | VIA P4PB400-FL | 1024MB DDR333
PROJEKTY
Go to the top of the page
+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi (1 - 1)
babejsza

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Cytat(ToPeR @ 22.08.2006, 20:20 ) *
  1. CREATE PROCEDURE crm_timetable_msg (IN userid INTEGER, OUT text VARCHAR(255))
  2. BEGIN SELECT timetable_description INTO text FROM timetable WHERE timetable_start < NOW() AND (timetable_end>NOW() OR timetable_end IS NULL) AND user_id = userid AND active=1
  3. END

.... _msg (IN userid INTEGER, OUT text VARCHAR(255)) <- czy tutaj miał być drugi nawias?
Go to the top of the page
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 22.08.2025 - 02:21