![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 107 Pomógł: 0 Dołączył: 10.07.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam problem z wywolaniem funkcji.
Kiedy wywoluje jakas z np. switcha, dziala bez klopotu. jakisplik.php?akcja=wyloguj. Klopoty mam z wywolywaniem funkcji bedacych "funkcjami nieswitchowymi", np. function costam() {} Jak np. po nacisnieciu klawisza wywolac taka funkcje nie zagniezdzajac jej w switchu, a tworzac odrebna funkcje: jakisplik.php?funkcja() Chyba nie tak. To jak? Dzieki |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 691 Pomógł: 0 Dołączył: 6.08.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Mam problem z wywolaniem funkcji.
Kiedy wywoluje jakas z np. switcha, dziala bez klopotu. jakisplik.php?akcja=wyloguj. Klopoty mam z wywolywaniem funkcji bedacych "funkcjami nieswitchowymi", np. function costam() {} Jak np. po nacisnieciu klawisza wywolac taka funkcje nie zagniezdzajac jej w switchu, a tworzac odrebna funkcje: jakisplik.php?funkcja() Chyba nie tak. To jak? Dzieki Po pierwsze to nie ma takiego czegoś jak ,,funkcja nieswitchowa'', ani tym bardziej ,,funkcja switchowa''. Funkcja to funkcja i tyle. Po drugie nie za bardzo rozumiem o co Ci chodzi. Czyżbyś szukał czegoś takiego: [php:1:a6253c0e9d]<?php switch ($akcja) { case "funkcja": funkcja(); break; case "inna_funkcja": inna_funkcja(); break; } ?>[/php:1:a6253c0e9d] |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 107 Pomógł: 0 Dołączył: 10.07.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
nieeeee, za pomoca klikniecia na jakis klawisz chce wywolac dzialanie funkcji. Chociazby w formularzu, jesli funkcja jest zapisana w switchu moge ja wywolac w ten sposob:
Kod <form action="../security/akcja=zmiana_danych" method="post">
Jak wywolac funcke zapisana nie w switchu a jako oddzielna funkcja w postaci: Kod function zmiana_danych2() {
...} |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 225 Pomógł: 18 Dołączył: 30.06.2003 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
eval($akcja . "()");
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 691 Pomógł: 0 Dołączył: 6.08.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Jak wywolac funcke zapisana nie w switchu a jako oddzielna funkcja w postaci:
Kod function zmiana_danych2() { ...} Zakładając, że w zmiennej $action masz nazwę tej funkcji to: [php:1:fbd0a681c7]<?php call_user_func($action); ?>[/php:1:fbd0a681c7] |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 04:48 |