![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 7 Pomógł: 0 Dołączył: 20.06.2002 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
są wypełnione? :?:
Przenoszę: Skrypty php -> php Początkujący / crashu -------------------- danielak
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 16 Pomógł: 0 Dołączył: -- Skąd: 50° 30' N, 22° 7' E Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Toto można prostym warunkiem IF sprawdzić:
Dodatkowo możesz zastosować wyrażenia regularne do sprawdzenia poprawności wprowadzonych danych. -------------------- PozDrX, ZyxwvU
www.anarda.host.sk Tamta zhackowana :) |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 39 Pomógł: 0 Dołączył: 27.06.2002 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A jak to powinno wygądać jeśli ktoś zechce wprowadzić spację w pole formularza ?
ewentualnie proszę o wskazówkę gdzie o tym czytać w manualu. Dzięki Piotrek |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 456 Pomógł: 0 Dołączył: -- Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
chcesz to wylapac czy na to pozwolic?
-------------------- pozdrawiam
CASTOR |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 39 Pomógł: 0 Dołączył: 27.06.2002 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jak to wyłapać to nawet wiem ale jak niedopuścić aby ktoś kto nie chce wypełnić mojego pola nie wsadził mi samej spacji. W sumie pytanie staje się bez sensu bo przecież mogę wymusić minimalną długość wpisywanego tekstu np. do 3 i to chyba załatwi problem.
Tak właśnie zrobię. Dzięki Piotrek |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 611 Pomógł: 19 Dołączył: 28.02.2005 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
[/QUOTE]
Cytat W sumie pytanie staje się bez sensu bo przecież mogę wymusić minimalną długość wpisywanego tekstu np. do 3 i to chyba załatwi problem. Zdecydownanie nieelegancko, nie rób tak Raczej poczytaj o wyrażeniach regularnych. Funkcja ereg() Jezeli to ma byc cos co zaczyna sie od liter to moze to wygladać np tak
W kazdym razie manual i wyrażenia reguilarne Pozdrawiam Ten post edytował sticker 29.06.2005, 18:06:30 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 139 Pomógł: 0 Dołączył: 16.07.2005 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Łatwiej użyć funkcji empty(); //sprawdza czy zmienna jest pusta
-------------------- Warsztat: Windows XP | Apache2 | php 50.X | MySQL 4.1
Projekt: Deutsch Translator 2006 - 40% |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 18.07.2025 - 04:14 |