![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 9 Pomógł: 0 Dołączył: 27.09.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam serdecznie chciałem sie zapytać osoby które już robiły coś z tymi funkcjami
is_link($path) readlink($path) pod Windowsem Mam pytanie czy to w ogóle działa pod Windą bo w notatce nie ma nic dodane że nie potrafie tego rozpoznać pod windowsem.. Jeżeli sie nie da z tego skorzystać to w jaki sposób wyciągnąc info dokąd ten link prowadzi ? Pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Cytat bo w notatce nie ma nic dodane tja.... http://pl.php.net/manual/pl/function.readlink.php Cytat Notatka: Ta funkcja nie jest dostępna na platformie Windows. Nie pisze ze czegos nie ma, tylko dlatego ze czytac nie umiesz ![]() Przenosze -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 9 Pomógł: 0 Dołączył: 27.09.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
to bylo moje wlasciwe pytanie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Jeżeli sie nie da z tego skorzystać to w jaki sposób wyciągnąc info dokąd ten link prowadzi ? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Cytat to bylo moje wlasciwe pytanie hmmm, pierwsze pytanie: Cytat Mam pytanie czy to w ogóle działa pod Windą I na nie ci udzielilem odpowiedzi. Nie wal mi wiec tu stu wykrzyknikow ![]() Drugie pytanie: Cytat Jeżeli sie nie da z tego skorzystać to w jaki sposób wyciągnąc info dokąd ten link prowadzi Na to ci nie udzielilem. zrobie to teraz:w windzie nie ma linkow z plikow czy jakos tak, wiec dlatego te funkcje nie dzialaja. -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
...ale mamy cos takiego jak skrot. Chcialbym jakos uzyskac sciezke dokumentu na ktory ten skrot wskazuje.
jak mnie przekierowales do przedszkola to przynajmnie odpowiedz na moje pytanie |
|
|
![]()
|
|
skrot nie jest traktowany jako link w znaczeniu unix. Przez php jest traktowany jako zwykly plik. czy da sie jakos dobrac do czego wskazuje skrot windows w php? Nie wiem, nie widze, nie moge znaleźć.
![]() A przenioslem do przedszkola z powodu Twojego pierwszego pytania i rzekomej braku informacji na jego temat. -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 12.06.2025 - 18:58 |