![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 26 Pomógł: 0 Dołączył: 2.05.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, mam problem z petla while. Napisalem ten temat w Poczatkujacy zamiast w Systemy szablonow poniewaz bardziej chodzi mi o kod php
![]() 1a. kod php do smarty:
1b. smarty: W smartach wyswietlam normalnie przez np. {$comments.title} 2a. zwykly kod php:
2b. smarty: W smartach daje tyllko {$content} ------- I mam problem, bo jak mam wiecej rekordow niz 1 to nie wyswietla wszystkich (chodzi od ad.1a i 1b). Dlaczego tak? Nie wiem. W przykladach ad.2 wyswietlaja sie wszystkie bo operator jest taki: .= Nie chce mieszac kodu w ad1 tak jak jest w ad2. Tak wiec jak zrobic to ad1 zeby wyswietlaly sie wszystkie rekordy? Pozdrawiam. Wie ktos? Czy moze dalem do zlego dzialu? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 319 Pomógł: 0 Dołączył: 11.04.2006 Skąd: Chojnów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
po co osobno wszystko dodajesz do smartów można zrobić tak
a w smartach robisz tak Kod {foreach from=$comments item=comment} {$comment.title} :: {$comment.author} {/foreach} - from=$(nazwa_tablicy) - item - tak jakby klucz wpisujesz {$comment. a po kropce nazwę kolumny i zamykasz } Pozdrawiam ![]() -------------------- Nie pomagam w sprawach php na GG i PW od tego jest forum! |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 26 Pomógł: 0 Dołączył: 2.05.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie dziala to. :/
A to robie dobrze ![]()
bo jak zrobie tak jak lee powiedzial.. to mi to powiela i zamiast 1 komentarza (tyle mam w bazie) wyswietla mi chyba z 20 :/ tak wiec Lee, naprawisz moj blad? Bede wdzieczny.. kurcze wie ktos? pomoze mi ktos? ![]() ![]() ![]() haloo Ten post edytował Rafał 40x 21.08.2006, 21:48:07 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 465 Pomógł: 137 Dołączył: 26.03.2004 Skąd: Gorzów Wlkp. ![]() |
Bo nie masz robic w petli, tylko raz. Najpierw zbierasz dane w pętli do tablicy i dopiero tablicę wrzucasz do smartów.
-------------------- To think for yourself you must question authority and
learn how to put yourself in a state of vulnerable, open-mindedness; chaotic, confused, vulnerability, to inform yourself. Think for yourself. Question authority. |
|
|
![]()
|
|
Tz. jak? Bo ja juz probowalem (jak nikt nie odpowiadal w temacie) z 30 sposobow jak to zrobic. Raz dane sie wyswietlaly, raz sie powielaly..... nie wyswietlaly w calosci lub w polowie, byly errory, strona byla rozwalona, wszystko bylo nie na swojim miejscu itp.
To Cysiaczek... powiesz mi jak? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
a w smarty tak jak juz pisano wczesniej: Kod {foreach from=$comments item=comment}
{$comment.title} :: {$comment.author} {/foreach} -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Ok dziala, dzieki narazie
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 15.06.2025 - 21:58 |