![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 78 Pomógł: 0 Dołączył: 27.02.2004 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Witam, zastanawiam sie czy da sie napisac tak kod w php aby o określonej godzinie, załóżmy 15.00, wykonywane było w bazie danych Mysql określone zdarzenie.
Z tego co wiem to skrypty pod php trzeba samemu inicjować. Zetknoł sie już ktoś z określonym problemem? -------------------- Warsztst: Apache 1.3.31 | PHP 4.3.7RC1 | MySQL 4.0.18
Na warsztacie: RU llllllllll 98% |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 115 Pomógł: 0 Dołączył: 4.12.2005 Skąd: Strzyżów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
zetknąć, zetknąłem, ale nie wiem dokładnie, jak to jest robione
na myśl mi przychodzą tylko wyzwalacze, ale raczej chodzi o coś innego --- gdzieniegdzie jest to rozwiązane poprzez uruchomienie na serwerze aplikacji, która o określonej godzinie wywołuje określony skrypt, który wykonuje odpowiednie akcje Ten post edytował Ja_Szczur 21.08.2006, 14:46:38 -------------------- "No bo z fasolą to człowiek przynajmniej wie, na czym stoi..."
Pomniejsze bóstwa, Terry Pratchett php :* |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zablokowani Postów: 120 Pomógł: 2 Dołączył: 4.11.2004 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Ewentualnie przez CRON'a...
Ale w innym przypadku (tj. bez ingerencji, czy jakiegoś zdarzenia z zewnątrz) chyba nie da się czegoś podobnego stworzyć. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 78 Pomógł: 0 Dołączył: 27.02.2004 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Cytat zetknąć, zetknąłem, ale nie wiem dokładnie, jak to jest robione na myśl mi przychodzą tylko wyzwalacze, ale raczej chodzi o coś innego Bardzo mi sie podoba ten pomysł, jednak trzeba znać komendy i funkcje SQL. Zajmował sie juz ktoś takimi rzeczami? -------------------- Warsztst: Apache 1.3.31 | PHP 4.3.7RC1 | MySQL 4.0.18
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 155 Pomógł: 0 Dołączył: 28.02.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
zetknąć, zetknąłem, ale nie wiem dokładnie, jak to jest robione na myśl mi przychodzą tylko wyzwalacze, ale raczej chodzi o coś innego To zla mysl, triggery wywolywane sa przy akcjach na tabelach do ktorych sa pzypisane np kasowanie rekordow, nie pomoga neo.priv, jedyne rozwiazanie to cron wywolujacy phpa, ktory robi zadane zadania |
|
|
![]()
|
|
Ok, dzieki za pomoc.
nie mam pojęcie jak napisac poprawny skrypt dla CORN-a więc postanowiłem przy kazdym dodaniu do bazy sprawdzać zawartość bazy i ewentualnie kasować niepotrzebne rekordy. Tylko takie rowzwiązanie mi pozostaje. Pozdro. -------------------- Warsztst: Apache 1.3.31 | PHP 4.3.7RC1 | MySQL 4.0.18
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 660 Pomógł: 13 Dołączył: 9.06.2004 Skąd: Wrocław i okolice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tutaj jest opisane, ze crontab to nic trudnego
![]() -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 26.06.2025 - 12:29 |