![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 21.08.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, mam następujący problem, otórz jestem kompletnie zielony w XML i troszke mniej zielony w php oraz mysql i muszę wykonać konwersje bazy danych z xml do mysql. Wygląda to tak, że mam około 2000 plików xmp, każdy z nich zawiera dane o jednym kliencie (Data rejestracji, Imię i Nazwisko, Firma, 4 linie adresu, kod pocztowy, email, telefon, 2 linie czy chce dostawać subskrypcje czyli yes/no, oraz info gdzie o nas usłyszał) i potrzebuję to przerzucić do bazy danych mysql, a nie uśmiecha mi się ręcznie linia po linie tego robić używając Navicata na przykład. Czy mógłybm po prosić, któregoś z bardziej doświadczonych kolegów o napisanie dla mnie skryptu czytającego te dane?
zmontowałem coś takiego ale niestety pojawia się błąd: Parse error: parse error, unexpected $end in C:\Program Files\xampp\htdocs\xml to mysql.php on line 37. Poniżej wklejam plik pierwszy plik XML z którego chciałbym importować dane (nazwa subscriber1000.xml, ostatni plik ma numer 2171):
Czy ktoś byłby w stanie mi pomóc? Z góry dziękuje. Ten post edytował ZooMaS 22.08.2006, 11:56:50 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 13.08.2025 - 22:55 |