![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 146 Pomógł: 0 Dołączył: 20.04.2002 Skąd: Szczecin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam!
Mam problem z skryptem rezerwacji. Mam w bazie pola od i do w postaci timestampu. Problemem jest jak zaznaczyć odpowiednie komórki w tabeli(przy pomocy zmiany tła) jeśli danego dnia jest rezerwacja? Problem zostałby rozwiązany gdybym nie brał pod uwagę czasu generowania skryptu - po prostu sprawdzanie każdego dnia po kolei. Mój kolejny pomysł wyglądał następująco: sprawdzam czy $rez!=TRUE jeśli nie to forem sprawdzam wszystkie rezerwacje w tablicy i jeśli jest jakaś na dany dzień zaznaczam komórkę, przypisuję $rez=TRUE; jeśli $rez==TRUE to koloruję każdą komórkę i jednocześnie sprawdzam czy danego dnia nie nastąpił koniec rezerwacji - jeśli tak $rez=FALSE. Wiem, że zawile to opisałem, ale inaczej już nie potrafię. Są jeszcze inne sposoby? Aktualnie tak to wygląda: http://villa-merry.com/kalendarz.php. Aktualny kod, który mam nadzieję, że ułatwi zrozumienie mojej wiadomości:
UPD.: Nieaktualne ![]() Ten post edytował krysk 21.08.2006, 14:21:18 -------------------- Krzysztof Wójcik
Zend Certified Engineer |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 07:29 |