![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 37 Pomógł: 0 Dołączył: 20.08.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
To mój pierwszy post na tym forum. Właśnie chciałem swoją 'stronę', przejśc na php. Obecna wersja wygląda tak: www.onet.pl/index.html Otrzymałem od kolegi podpowiedź i skrypt w celu zmiany pliku index na php. Zmieniłem linki które są w komórce po lewo na taki wzór: Kod <A HREF="index1.php?id=0">strona główna</A><BR> <A HREF="index1.php?id=1">linki</A><BR> <A HREF="index1.php?id=2">chat</A><BR> <A HREF="index1.php?id=3#newsy">news</A><BR> itd... Natomiast w komórce (na razie strona jest w 'tabelkach',mam zamiar przejśc na 'div-y') gdzie wyswietla się treśc podstron umieściłem kod: Kod <? $where = $HTTP_GET_VARS['id']; $allowed_values = array ( "0" => "cos.txt", "1" => "cos.txt", "2" => "cos.txt", "3" => "cos.txt", "4" => "cos.txt", "5" => "cos.txt", "6" => "cos.txt", "7" => "cos.txt", ); if($allowed_values[$where] !='') { include("$allowed_values[$where]"); } else { include("cos.txt"); } ?> Na razie działają odnośniki chat i linki. Generalnie działa tylko jest poważny problem w tym, że.... strona 'nie rozciąga się' wtedy kiedy treść podstron jest większa... A sami zobaczcie: www.zakryte.pl/index1.php Co jest nie tak? Ten post edytował madel 9.09.2007, 07:38:41 -------------------- Pozdrawiam wszystkich chcących pomóc!
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 05:46 |