![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 12 Pomógł: 0 Dołączył: 18.07.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Co wpisać w action aby wywołać kom=dodaj? Czy można to zrobić w inny sposób, np. dodawanie komentarza w osobnym pliku php, tylko tak, ażeby przekazywany w zmiennej był adres strony na której będzie dodany komentarz oraz żeby przekazywany był tekst_id, po dodaniu komentarza przekazywany adres byłby jako header. Pozdrawiam i dziękuje Ten post edytował WebSter 20.08.2006, 19:56:33 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 50 Pomógł: 1 Dołączył: 25.02.2006 Skąd: Trójmiasto Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 12 Pomógł: 0 Dołączył: 18.07.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hmm, coś mi nie idzie ;/ Powiedzcie mi proszę w jaki sposób mogę dodać nowy komentarz do bazy danych i przenieść się na stronę na której komentarz ma być widoczny. Ten mój kod przez kom=dodaj niestety nie chce dodawać nowych komentarzy. Z góry dziękuje.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 6 072 Pomógł: 861 Dołączył: 10.12.2003 Skąd: Dąbrowa Górnicza ![]() |
Po prostu po wyslaniu formualrza czy po wykonaniu INSERT INTO... daj:
PS: dalem w znacnziki HTML bo php wali caly kod :[ Juz mam dosc. Po prostu ma byc header("Location: tutaj_pelen_adres"); Aj nie doczytalem. W tym switchu na poczatrku zmien $_GET['kom'] na $_POST['kom'] i dodaj w samym formularzu pole hidden o name="kom" i jakiejs tam wartosci Ten post edytował phpion.com 20.08.2006, 20:34:29 |
|
|
![]()
|
|
dalej nic
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 465 Pomógł: 137 Dołączył: 26.03.2004 Skąd: Gorzów Wlkp. ![]() |
Aj nie doczytalem. W tym switchu na poczatrku zmien $_GET['kom'] na $_POST['kom'] i dodaj w samym formularzu pole hidden o name="kom" i jakiejs tam wartosci Pierwsze słyszę. GET to GET - adres w action jest GET i kropka. Żadne POST! @WebSter - tak, można, a nawet jest to zalecane ![]() Pozdrawiam, -------------------- To think for yourself you must question authority and
learn how to put yourself in a state of vulnerable, open-mindedness; chaotic, confused, vulnerability, to inform yourself. Think for yourself. Question authority. |
|
|
![]()
|
|
Cytat @WebSter - tak, można, a nawet jest to zalecane Ale jak się za to zabrać? Daję w osobnym pliku np. wyslij.php INSERT INTO..., ale co dalej? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 6 072 Pomógł: 861 Dołączył: 10.12.2003 Skąd: Dąbrowa Górnicza ![]() |
Pierwsze słyszę. GET to GET - adres w action jest GET i kropka. Żadne POST! @WebSter - tak, można, a nawet jest to zalecane ![]() Pozdrawiam, No mi chodzilo o to, zeby dolaczyc zmienna do wysylanego formularza, a ze formularz ma method="post" wiec stad ta zmiana. Czytaj uwazniej moje posty ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 465 Pomógł: 137 Dołączył: 26.03.2004 Skąd: Gorzów Wlkp. ![]() |
Fakt., nie doczytałem. Moja wina. :|
Ale to po co tak robić, skoro get jest jak najbardziej na miejscu. Nie nie nie - nic tego w tym wypadku nie uzasadnia. Pozdrawiam. -------------------- To think for yourself you must question authority and
learn how to put yourself in a state of vulnerable, open-mindedness; chaotic, confused, vulnerability, to inform yourself. Think for yourself. Question authority. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 50 Pomógł: 1 Dołączył: 25.02.2006 Skąd: Trójmiasto Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Poprawiłem parę błędów i skrypt już działa poprawnie...
Aby to wszystko działo, to przed dodawaniem komentarza musisz uruchomić ten skrypt z parametrem $_GET['id'], czyli Kod komentarze.php?id=xx Gdzie xx, to odpowiedni numer tekst_idA poza tym sprawdz w bazie danych czy przypadkiem pole (kolumna) tekst_id nie jest przypadkiem unikalna, bo jesli jest, to bodajże NIE będziesz mógł dodawać wiecej niż jeden komentarz dla pola tekst_id, gdyż ta kolumna może zawierać tylko jedną unikalna wartość ![]() PS Wybaczcie za masło maślane, ale to z przemęczenia ![]() Ten post edytował rama 20.08.2006, 22:14:46 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 14:02 |