![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 33 Pomógł: 0 Dołączył: 11.04.2002 Skąd: Rzeszów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Napisalem strone w xhtmlu typer.fcliverpool.pl i niestety mam z nia 2 problemy.
1) na ie nie wyswietla sie suwak, na firefoxie i operze wszystko dziala bez problemu, niestety wiele osob wciaz uzywa internet explorera i ma problem z uzytkowaniem strony 2) nie umiem ustawic 3 kolum na rowna dlugosc Probowalem kombinacji z kilku przykladow ale efekty sa takie jak widac, strona jest sprawdzona w validatorze, ktory nie pokazuje bledow ani w xhtmlu ani w cssie a mimo wszystko strona sie zle wyswietla. Bylbym wdzieczny za wszelkie uwagi. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 086 Pomógł: 8 Dołączył: 10.12.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
2) nie umiem ustawic 3 kolum na rowna dlugosc Stwórz w swoim programie graficznym obrazek z przezroczystym tłem o wymiarachwidth: 768px; height: 1px; W lewej części obrazka umieść http://typer.fcliverpool.pl/templates/lfc/...o_menu_lewe.jpg W prawej części obrazka umieść http://typer.fcliverpool.pl/templates/lfc/..._menu_prawe.jpg Zapisz go i w arkuszu CSS dla #strona użyj: Kod background: #793F3F url(nowyobrazek) repeat-y; P.S. Wiesz, że tworząc obrazki JPEG tracisz na jakości? Zapisuj lepiej wszystko w PNG. Uwaga, post edytowałem. Chodziło o #strona Ten post edytował Zajec 19.08.2006, 00:42:00 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 33 Pomógł: 0 Dołączył: 11.04.2002 Skąd: Rzeszów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dzieki za odpowiedz teraz mam juz 3 kolumny tej samej dlugosci, w koncu wyglada to tak jak powinno.
Niestety ciagle nie ma suwaka w ie, masz moze jakis pomysl co moze byc przyczyna, bo pierwszy raz sie z tym spotykam. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 086 Pomógł: 8 Dołączył: 10.12.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dzieki za odpowiedz teraz mam juz 3 kolumny tej samej dlugosci, w koncu wyglada to tak jak powinno. Niestety ciagle nie ma suwaka w ie, masz moze jakis pomysl co moze byc przyczyna, bo pierwszy raz sie z tym spotykam. Nie mam IE, nie mogę potestować. Spróbuj usunąć to z CSSa: Kod * html body { overflow: hidden; } Poza tym teraz możesz usunąć już obrazkowe tło z .menu_lewe oraz .menu_prawe |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 190 Pomógł: 27 Dołączył: 23.04.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wiesz, że tworząc obrazki JPEG tracisz na jakości? Zapisuj lepiej wszystko w PNG. Nie wiem jak jest teraz ale całkiem niedawno niektóre preglądarki nie obsługiwały png. -------------------- ”Godzina nauki w życiu nowoczesnego apostoła jest godziną modlitwy.”
(św. Josemaría Escrivá, Droga, 335) |
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 06:32 |