![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 316 Pomógł: 0 Dołączył: 5.07.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
napisałem skrypt który sprawdza dostepnosc domen .eu i .pl, chcę żeby wyglądało to tak jak na domenomania.pl, oto ten skrypt
http://cesarz3.net/download/whois.txt a oto demonstracja jak wolno działa http://cesarz3.net/download/whois.php Co powinienem zrobić w kodzie, a może jak przebudować algorytm żeby to działało szybciej, bo nie wiem jak Wam ale mi przy farcie mieści sie w 30sekundach, później zwraca błąd że 30 s wykonywania skryptu minęły minęły.. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 634 Pomógł: 14 Dołączył: 27.05.2006 Skąd: Berlin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
no to jest bardzo obszerny temat, ale w twoim przypadku upewnij sie ze server ma szybkie lacze, uzyj cache i skompiluj kod, mysle ze bedzie ok
![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 411 Pomógł: 35 Dołączył: 27.06.2004 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Użyj xdebug'a aby okreslić co zajmuje najwięcej czasu i przepisz to od nowa. Ogólnie ereg jest szybszy niż preg, więc jego uzycie jest słuszne, ale w Twoim wypadku wystarczy strstr. Nie przeglądałem całego skryptu, bo nie wykazałes się odrobiną swojej pracy w szukaniu błedów. Tu nie dostaniesz nic na "talerzu".
Ten post edytował legorek 19.08.2006, 00:39:17 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 132 Pomógł: 0 Dołączył: 24.09.2003 Skąd: Giżycko / Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ogólnie ereg jest szybszy niż preg, więc jego uzycie jest słuszne (...) Szybszy - ok, ale czy słuszny? W PHP6 ereg_* zniknie na rzecz preg_*, więc chyba warto się nad tym chwilkę dłużej zastanowić. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 316 Pomógł: 0 Dołączył: 5.07.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a może być to winą przeciążenia serwera whois.dns.pl?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 5 724 Pomógł: 259 Dołączył: 13.04.2004 Skąd: N/A Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Pewnie i tak najwiekszy udzial ma tutaj laczenie sie z serwerem -- otocz polaczenie i pobieranie danych microtime() i policz czas.
-------------------- Nie lubię jednorożców.
|
|
|
![]()
|
|
a dałoby się zrobić tak w tym skrypcie żeby łązcył się z serwerem whois raz (dla pl raz, dla eu raz) i sprawdzał np za jednym połączeniem domeny com.pl org.pl pl itd jezeli jest zazanczone wiecej niz jedna?
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 15:33 |