![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 242 Pomógł: 0 Dołączył: 14.03.2003 Skąd: Szczecin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
potrzebuję wykonać galerię zdjęć opartą o bazę danych mysql. problem tkwi w tym, że chciałbym, aby zdjęcia w galerii przewijały się jak w przykładzie na tej stronie: http://www.dynamicdrive.com/dynamicindex14...trightslide.htm myślę, że najlepszym sposobem byłoby podpięcie do kodu js bloku kodu (w php) z instrukcją while, która by pobierała dane z bazy danych i umożliwiała wyświetlenie w przewijającym się oknie miniaturek zdjęć. niestety, temat mnie trochę przerósł. wiem, jak wyciągnąć dane z bazy i je wyświetlić, ale nie wiem, jak to połączyć z javascript. jedno działa po stronie serwera, drugie po stronie przeglądarki: czy to ma znaczenie? MOŻE KTOŚ SIĘ SPOTKAŁ Z TAKIM ROZWIĄZANIEM W php? będę wdzięczny za jakieś podpowiedzi. kodu nie umieszczam, bo jest za długi a poza tym jest na stronie, którą podałem. -------------------- www.mpps.pl
park maszynowy: apache 2.2.22 | php 5.4.0 | MySQL 5.0.10 | phpMyAdmin 3.5.0 | notepad ++ | pilsner urquell |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 743 Pomógł: 0 Dołączył: 11.11.2003 Skąd: Toruń Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
no normalnie tam gdzie podajesz plik wejsciowy w JS robisz
i po sprawie :| Ten post edytował Kuziu 18.08.2006, 22:37:05 -------------------- Słońce zachodzi ... kolejna noc nadchodzi ...
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 242 Pomógł: 0 Dołączył: 14.03.2003 Skąd: Szczecin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
@Kuziu
dzięki za odp. no normalnie tam gdzie podajesz plik wejsciowy w JS robisz i po sprawie :| tak, masz rację - to akurat wiedziałem. sęk w tym, że nie wiedziałem, jak się zabrać do tablicy, do której przyjmowane są dane. teraz już wiem:
czy tablicę przypisaną do zmiennej Kod var leftrightslide=new Array() można pominąć? w jaki sposób? jak likwiduję tablicę, to nie wyświetla mi zdjęć... oczywiście odwołanie do tablicy ([0]) też usuwam... pozdrawiam m Ten post edytował mpps 28.08.2006, 14:24:22 -------------------- www.mpps.pl
park maszynowy: apache 2.2.22 | php 5.4.0 | MySQL 5.0.10 | phpMyAdmin 3.5.0 | notepad ++ | pilsner urquell |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 13.06.2025 - 06:06 |