![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 18.08.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam wszystkich prosze o pomoc. Chce zainstalowac Postgre na windows xp home jednak podczas instalacji wyskakuje mi blad iz istnieje juz uzytkownik i nie mozna zainstalowac czy wie ktos jak usunac użytkownika?? pozatym mam tez pytanie co musze zainstalowac (jakie pliki) zeby postgre dzialalo i jak je uruchomic. Chce uzywac je do programowania z Ruby on rails
Prosze o pomoc jak cos piszczie na forum lub bezpośrednio do mnie na semato@wp.pl Z góry dziękuje |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 190 Pomógł: 27 Dołączył: 23.04.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam wszystkich prosze o pomoc. Chce zainstalowac Postgre na windows xp home jednak podczas instalacji wyskakuje mi blad iz istnieje juz uzytkownik i nie mozna zainstalowac czy wie ktos jak usunac użytkownika?? pozatym mam tez pytanie co musze zainstalowac (jakie pliki) zeby postgre dzialalo i jak je uruchomic. Chce uzywac je do programowania z Ruby on rails Prosze o pomoc jak cos piszczie na forum lub bezpośrednio do mnie na semato@wp.pl Z góry dziękuje Po pierwsze po to jest forum, żeby na nim pisać a nie na maila. Po drugie podaj dokładnie błąd, który się wyświetla. Tutaj nie ma wróżek. -------------------- ”Godzina nauki w życiu nowoczesnego apostoła jest godziną modlitwy.”
(św. Josemaría Escrivá, Droga, 335) |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 18.08.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Błąd, który mi się pokazuje to "User postgres could not be created: The user account already exists"
Jak rozwiązać ten problem? Z Góry dziekuje |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 5 724 Pomógł: 259 Dołączył: 13.04.2004 Skąd: N/A Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
![]() "Nie mozesz utworzyc uzytkownika 'postgres' bo on juz istnieje" -- nie wiem jak to instalujesz, jakims instalatorem, czy recznie wklepujesz polecenia (jesli to to pomin tdnen podpunkt) -------------------- Nie lubię jednorożców.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 923 Pomógł: 9 Dołączył: 25.10.2004 Skąd: Rzeszów - studia / Warszawa - praca Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Z tego co pamietam to na xp home wymaga uzytkownika postgres, jesli cos mu nie pasuje to wywal go z systemu lub tamtego usun zaluz nowego wymysl jakies haslo i powinno dzialac. Podczas instalacji jest chyba bylo pytanie na jakim uzytkowniku ma dzialac PG. W home troche jest to beznadziejnie zrobione.
-------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 6.07.2025 - 11:58 |