![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 158 Pomógł: 0 Dołączył: 29.06.2003 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Przed wami całkiem odmieniona grafika oraz nowe oprogramowanie największego polskiego serwisu poświęconego architekturze
![]() link: http://www.budowle.pl/budowle_new/ Narazie jest to wersja testowa o której ocenę i wyrażanie swoich opinii proszę Was. Wszelkie konstruktywne jak i mniej konstruktywne opinie i krytyki mile widziane, Czekam na wasze pomysły, co zmienic, aby serwis był bardziej user-friendly, może jeszcze gdzieś coś z AJAXa dodac? Może jakieś rażące błędy znaleźliście? Z góry dzięki za uwagi, pozdrawiam -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 898 Pomógł: 48 Dołączył: 2.11.2005 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jak dla mnie stronka bardzo ok - mam w zasadzie tylko 1 ale, żeby nie było zbyt pięknie ;-)
Chodzi mi oczywiście o kolory czcionki i jej czytelność - szara czcionka na szarym tle w tak małym rozmiarze to IMHO nie najlepszy pomysł. W ogóle popracowałbym trochę nad tymi czcionkami - choć wyglądają ładnie to jednak strasznie się to czyta, zwłaszcza na lcd - zwiększył bym je nieznacznie + dodał trochę kontrastu Ogólnie 8/10 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 5 724 Pomógł: 259 Dołączył: 13.04.2004 Skąd: N/A Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
1. Jak ucinasz text, to dodaj "..." bo na razie to kiepsko wyglada.
2. Jak wyzej -- zwieksz czcionke -- za mala, szczegolnie na gorze, przy "Budowle i budynki świata" -------------------- Nie lubię jednorożców.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 086 Pomógł: 8 Dołączył: 10.12.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ładny kod, mam jedno zastrzeżenie: robisz rzeczy typu[htmlgaleria <span>[53]</span>[/html]
A czy nie można dać Kod ul.list0 a span { margin-left: 20px; } ?P.S. Jak stawiasz ładnie na dostępność i wykorzystujesz accesskeys to może jeszcze dodać odpowiednie rel=""? :-) Ten post edytował Zajec 18.08.2006, 17:53:31 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 139 Pomógł: 0 Dołączył: 14.07.2006 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
aż przyjemnie sobie poglądać bardziej twórcze innowacje..
+ bodoba mi się ciekawe rozwiązanie top'u + kolory ok (jedynie kolor tekstu na tle (np. ten: Grosse Gallusstrasse, Frankfurt, Hesse, Niemcy) zmieniłbym, bo jest zupełnie nieczytelny) + przystępny kod (nie sprawdziłem walidacji, bo coś się zwiesił w3c) 01, 02, 03 etc w grafice to rozumiem, że specjalnie tak przycięte.. (można by spróbować z jakąś stopniową przeźroczystością) - minus to ten : "sponsor" i "reklamy" na dole .. ni z dupy ni z pietruchy... |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 435 Pomógł: 40 Dołączył: 16.02.2003 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mi także się ta strona bardzo podoba.
Jedynie, tak jak poprzednicy, mam uwagi co do wielkości i koloru czcionki. Czy mógłbyś czcionkę na środku strony (tekst główny) + w menu zwiększyć o 1 px + zmienić kolor, na bardziej kontrastowy? Ewentualnie mógłbyś zrobić 2 guziki, które by "poprawiały" css (coś jak na http://www.firefox.pl/ - rozmiar czcionek a a A ![]() Zauważyłem jeszcze jeden błąd: dosyć nieczytelne logo - białe litery na białych chmurach... Ocena 9-/10 (popraw te małe błędy to będzie solidna "9" ![]() -------------------- Linkedin | ...
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 634 Pomógł: 14 Dołączył: 27.05.2006 Skąd: Berlin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
podoba mi sie ogule (8+), ale zasugeruje zmiane efektu hover w lewym nav, na podswietlenie calego rzedu a nie rozjasnienie tekstu.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 158 Pomógł: 0 Dołączył: 29.06.2003 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wszystkie uwagi przyjalem do wiadomosci.
Szara czcionka do lekkieo przyciemnienia, chociaz nie wiem, czy do powiekszenia, dla mnie po powiekszeniu gorzej to wyglada. Tekst na środku może zostać taki drobny, bo ma on służyć raczej pozycjonowaniu. Ładny kod, mam jedno zastrzeżenie: robisz rzeczy typu[htmlgaleria <span>[53]</span>[/html] Pewnie jeszcze kilka takich rzeczy by sięznalazło w kodzie, ale starałem się je wyłapać.A czy nie można dać Kod ul.list0 a span { margin-left: 20px; } ?Jak stawiasz ładnie na dostępność i wykorzystujesz accesskeys to może jeszcze dodać odpowiednie rel=""? :-) do zrobienia- minus to ten : "sponsor" i "reklamy" na dole .. ni z dupy ni z pietruchy... z czegoś trzeba utrzymywać serwer i domene ![]() Ewentualnie mógłbyś zrobić 2 guziki, które by "poprawiały" css (coś jak na http://www.firefox.pl/ - rozmiar czcionek a a A Tego raczej nie będę robił (zbędny bajer), zawsze można w menu przeglądarki zwiększyć sobie czcionkę (lub ctrl + pokrętło myszki).![]() Zauważyłem jeszcze jeden błąd: dosyć nieczytelne logo - białe litery na białych chmurach... rzeczywiście trochę słabo widać ten napis, ale docelowo fotka w topie będzie losowo zmieniana na jedną z kilku innych budowlizasugeruje zmiane efektu hover w lewym nav, na podswietlenie calego rzedu a nie rozjasnienie tekstu. ciekawy pomysł, zobaczymy jak z wykonaniem ![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 367 Pomógł: 10 Dołączył: 20.05.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zawsze podobały mi sie prace 9forms.com
8+/10 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 139 Pomógł: 0 Dołączył: 14.07.2006 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 574 Pomógł: 2 Dołączył: 13.04.2004 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jak dla mnie wszystko jest ok, prócz jednej rzeczy: katalog stron - nie można tego jakoś lepiej zrobić, komu będzie się chciało przewijać wszystko?
-------------------- jQuery, JavaScript i CSS - porady, tutoriale
highlab.pl - blog o technologiach, nauce i programowaniu |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 25.05.2025 - 09:22 |