Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

> [AJAX] Ajax i Firewall Avast, ale się pogryzły :-(
L_Devil

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Witam!

Wprowadziłem właśnie na własną stronę fragmenty kodu napisane w AJAXie... i natychmiast powstał problem, zgłoszony mi przez jednego z użytowników - nie mógł on wykorzystywać nowej usługi. Gdy poprosiłem go o chwilowe wyłączenie firewalla AVAST problem zniknął. AVAST nie blokuje usługi przeglądarki, ani javascriptu. Mam pytanie - jak skonfigurować ten program, żeby nie blokował ajaxu? Sam go nie używam, więc mam prośbę do osób, które go posiadają smile.gif

--------------------
Językiem którym najlepiej operują wszyscy programiści są przekleństwa.
Go to the top of the page
+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi (1 - 5)
UNK

-----

Uzywam avasta i jeszcze nie mialem problemy z ajaxem, czy to advAJAX czy prototype.
Moze to wina jeszcze czegos innego

Ten post edytował UNK 18.08.2006, 19:56:33
+Quote Post
Dex1987

-----

ale to nie jest rozwiazanie, chyba nie bedziesz kazal kazdemu userowi wylanczac avasta albo odpowiednio gokonfigurowac... sprobuj napisac inaczje kod
+Quote Post
L_Devil

-----

Ajax jest konieczny i jakkolwiek napisany - blokuje.... powtórzę pytanie:

Jakie ustawienie w Firewallu Avast uniemożłiwia używanie Ajax'a? Mogę umieścić na stronie instrukcję dla osób mających ten Firewall jak zmienić ustawienia, by móc korzystać ze strony nie wyłączając Firewalla... ale jakie to są ustawienia? Niech powie ktoś, kto się zna i ma Avasta winksmiley.jpg

--------------------
Językiem którym najlepiej operują wszyscy programiści są przekleństwa.
+Quote Post
UNK

-----

Hmm, podaj mi na pw linku do Twoich skryptów bo moje (przepraszam za wyrażenie) za cholerę nie chcą być zablokowane przez avast! nawet na ustawieniu ochrony na wysoką, używam najnowszej wersji home 4.7 (wcześniej używałem wersji płatnej, jednak z niej zrezygnowałem winksmiley.jpg ) na obu wersjach nie było żadnego problemu, jak pisałem wyżej.

Jeszcze raz powtórzę, wyślij mi linka to skryptów które nie działają a raczej kolidują z avastem u innych użytkowników.
+Quote Post
ARJ

-----

jeżeli używasz biblioteki advAJAX to spróbuj zmienić nazwę pliku na inną. miałem taki problem ponieważ niektóre antywirusy rozpoznają adv jako advertisement.

--------------------
Warsztat: Windows 7 Pro 64bit | Apache 2.2 | PHP 5.2 | MySQL 5.0 | PHPmyadmin 2.6.4
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 19.08.2025 - 17:12