![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 102 Pomógł: 1 Dołączył: 26.07.2006 Skąd: Londyn Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Chcialbym sie dowiedziec co jest przyczyna problemu, ze wyrazenia regularne zdaja sie "nie chwytac" wyrazen ze stringow w ktorych jest znak nowej lini. Na przyklad mamy dany ciag:
i wyrazenie /<T1>.*?</T1>/x funkcja preg_match_all zwroci mi tablice [0] = ns [1] = 2 Jesli natomiast zmodyfikuje string dodajac znak nowej lini po ns
lub wpisze np.
w wyniku otrzymam tylko [0] = 2 Nie bardzo rozumiem dlaczego tak sie dzieje, myslalem ze KROPKA oznacza kazyd znak. Pozdrawiam Ten post edytował Luciano 21.08.2006, 09:39:40 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Developer Grupa: Moderatorzy Postów: 2 844 Pomógł: 20 Dołączył: 25.11.2003 Skąd: Olkusz ![]() |
Musisz dodac flage "s", czyli:
Kod /<T1>.*?<\/T1>/xs Prosze, używaj bbcode wtedy dużo łatwiej się pomaga. Tak, doladnie chodzi o s |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 401 Pomógł: 5 Dołączył: 14.09.2003 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A ja mam wrażenie że chodzi o modyfikator /s - czyli coby kropka też dobierała się do znaków nowej linii.
Tak wogóle to pytanie bardzo często się pojawia możnaby je do jakiegoś FAQ wrzucić. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 102 Pomógł: 1 Dołączył: 26.07.2006 Skąd: Londyn Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dzieki wielkie za pomoc!
-------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 25.06.2025 - 23:36 |