![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 5 Pomógł: 0 Dołączył: 18.08.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witam mam problem z psnews poniewaz na stronie mojej pojawił sie taki błąd co zle zrobiłem.
Warning: main(news\PSNews 1.1 ews/show.php): failed to open stream: No such file or directory in /var/www/sites/yoyo.pl/g/a/garuo/index1.php on line 89 Warning: main(): Failed opening 'news\PSNews 1.1 ews/show.php' for inclusion (include_path='.:/usr/share/php:/usr/share/pear') in /var/www/sites/yoyo.pl/g/a/garuo/index1.php on line 89 dziękuje za pomoc. |
|
|
-Wieviór- |
![]()
|
Goście ![]() |
Prosta interpretacja błędu, nawet php nie trzeba umieć, brakuje pliku show.php
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 5 Pomógł: 0 Dołączył: 18.08.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
sprawdziłem na serweze jest ten plik
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 352 Pomógł: 1 Dołączył: 17.07.2003 Skąd: Kazanów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ale zapewne folder sie inaczej nazywa... nie mozesz dawac normalnej spacji tylko trzeba pisac %20 ... tak mi sie przynajmniej wydaje
|
|
|
-Wieviór- |
![]()
|
Goście ![]() |
Warning: main(): Failed opening 'news\PSNews 1.1 ews/show.php' for inclusion (include_path='.:/usr/share/php:/usr/share/pear') in /var/www/sites/yoyo.pl/g/a/garuo/index1.php on line 89 Nie wiem jak to tam wygląda z kodu, ale to wygląda mi na błąd. Ten post edytował Wieviór 18.08.2006, 18:03:02 |
|
|
![]()
|
|
juz poprawiłem ale madal jest ten błąd.
Warning: main(news/functions.php): failed to open stream: No such file or directory in /var/www/sites/yoyo.pl/g/a/garuo/news/pliki/news/show.php on line 8 Warning: main(): Failed opening 'news/functions.php' for inclusion (include_path='.:/usr/share/php:/usr/share/pear') in /var/www/sites/yoyo.pl/g/a/garuo/news/pliki/news/show.php on line 8 Fatal error: Call to undefined function: confload() in /var/www/sites/yoyo.pl/g/a/garuo/news/pliki/news/show.php on line 9 a skrypt na stronie wygląda tak <? $newspath = "news"; include("news/pliki/news/show.php"); ?> |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 104 Pomógł: 0 Dołączył: 19.06.2006 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
-Wieviór- |
![]()
|
Goście ![]() |
a czy przypadkiem nie powinno byc:
strzelam ![]() To nie to, z tego co pamiętam z psnews, to akurat jest dobrze. Masz tam functions.php na serwerze? show.php go potrzebuje i jakby go nie może znaleść. EDIT: Prawda, prawda, prawda! Ten post edytował Wieviór 18.08.2006, 19:20:11 |
|
|
![]()
|
|
nie tak nie moze być poniewaz nie pokazuje się nic tak jak bym nic nie dodał.
a to kawałek instrukcji . Aby umieścić skrypt na stronie, należy wkleić na niej poniższy fragment kodu: <? $newspath = "news"; include("$newspath/show.php"); ?> |
|
|
-Wieviór- |
![]()
|
Goście ![]() |
hmn, czyli show.php już Ci działa, a masz w katalogu news functions.php?
|
|
|
![]()
|
|
tak mam
tu jest moje gg 1567592 zeby nie zaśmiecać forum Ten post edytował misieko 18.08.2006, 19:04:50 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 8.07.2025 - 06:28 |