![]() |
![]() ![]() |
![]() |
-Gość_nex_*- |
![]()
|
Goście ![]() |
Witam!
Jestem jeszcze młody i dopiero zaczynam zabawę z "programowaniem". Mam mały problem i mam nadzieję że mi pomożecie... Mam na skrypt który wyprowadza mi 4 gotowe zmienne 1) link 2) text 3) text 4) wartość liczbowa. i zaczyna sie problem. Nie wiem jak zapisac te zmienne w bazie jak stworzyc dobra baze do tych zmiennych... bawiłem sie phpmyadmin ale zeby wszytko dobrze ustawić tzreba się trochę znać... Musze zapisać te 4 zmienne a potem wyświetlić je na stronie sortujac je według 3 zmiennej tzn jesli 3 zminna = kategoria1 wszytskie rekordy z ta zmienna wyswietlaja sie na okreslonej stronie... Bardzo proszę o pomoc. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 382 Pomógł: 0 Dołączył: 29.11.2005 Skąd: :jestem(); Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Możesz użyć phpMyAdmin - robisz tabelę o 5 kolumnach
ID - unikatowa liczba określająca wiersz + jeszcze 4 twoje : wybierasz nazwę kolumny, określasz rodzaj przechowywanych danych (np varchar ) i analogicznie dla pozostałych Jak zaprojektujesz bazę poszukaj na forum o połaczeniu z bazą i wyświetlamiu zawartości bądź dodawaniu do bazy , sporo jest takich tematów ![]() -------------------- Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.
|
|
|
-Gość- |
![]()
|
Goście ![]() |
Dzięki wielkie!!!
![]() A czy mogę zrobić coś takiego? Zrobiłęm bazie w accesie 5 kolum zapisałem ja na serwerze jako plik "bd.sql" czy moge za pomocą phpa zapisywać w tej bazie dane? bedzie trudniej czy łatwiej w porównaniu do phpMyadmin?? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zablokowani Postów: 87 Pomógł: 0 Dołączył: 29.07.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
pewnie ze mozesz. Tylko ten plik sql musi zostac wykonany w jakiejs bazie i do niej mozesz zapisywac dane z wykorzystaniem php
|
|
|
-Gość- |
![]()
|
Goście ![]() |
nie rozumiem.... stworzyłem w accesie baze danych... i zapisałem ją jako bd.sql
|
|
|
![]() ![]() |