![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 232 Pomógł: 1 Dołączył: 11.03.2003 Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
Witam
Mam następujący problem. Chciałbym zarejstrować użytkonika w systemie i wpisać go do bazy .. W bazie jest tabela użytkowników....oczywiscie Ale jak połączyć się z bazą w suchym stanie dodając użytkownika, skoro nie znamy hasła do bazy. Przynajmniej nie chciałbym jawnie przechowywać jego w pliku... Jak takie coś wykonać.? Generalnie dopowiem jeszcze coś... Otóż jak użytkonika dodać do bazy w portalu skoro nie ma jak się połączyć z bazą danych, bo nie znam hasła dla użytkonika do bazy danych w fukcji
więc zatem jak mam się połączyć do bazy i go dodać do tabeli , skoro jest nowy np. Zakładam , że system jest w trybie statycznym w tej chwili....nikt nie jest zalogowany (jak takie coś osiąga się w portalach )? Ten post edytował polibode 18.08.2006, 13:32:33 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 40 Pomógł: 2 Dołączył: 14.07.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
utowrz konto admina i na nie sie loguj w takich przypadkach
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 232 Pomógł: 1 Dołączył: 11.03.2003 Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
Dobra, ale użytkonik jak się zaloguje , ma prawa wtedy do wszsytkiego ...
![]() Generalenie interesuje mnie jak takie coś sie robi? np w przypadku dopisywania użytkonika maila... itd....generalnie rejestracja nowego |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 40 Pomógł: 2 Dołączył: 14.07.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a nie mozesz utworzyc konta przeznaczonego wlasnie do dodawania uzytkownika?
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 24.07.2025 - 17:51 |