![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 158 Pomógł: 0 Dołączył: 9.01.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 698 Pomógł: 3 Dołączył: 28.03.2004 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zobacz wyświetloną tablicę... Nazwa klasy tam jest ![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 158 Pomógł: 0 Dołączył: 9.01.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No jest w args->function. Tylko, że jakoś mnie przeraża nazwa funkcji "debug_backtrace". To chyba nie jest funkcja z której powinno się korzystać wielokrotnie w kodzie. Poza tym przypuszczam, ze jest zasobożerna. Nie ma jakiejś bardziej wyspecjalizwoanej funkcji w kierunku wyciagnięcia tej informacji? Po prostu potrzebuje aby obiekt wiedział skąd został wywołany.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 5 724 Pomógł: 259 Dołączył: 13.04.2004 Skąd: N/A Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Po prostu potrzebuje aby obiekt wiedział skąd został wywołany. debug_backtrace robi to co chcesz osiagnac. Mozesz ukryc ja pod inna nazwa, jesli cie az tak przeraza. Poza tym w "normalnym" skrypcie nie potrzebujesz takich informacji. -------------------- Nie lubię jednorożców.
|
|
|
![]()
|
|
debug_backtrace robi to co chcesz osiagnac. Miałem na myśli, że ta funkcja nie jest przeznaczona do tego co chcę otrzymać i po drugie, że jestem ciekaw jak bardzo jest zasobożerna? Czy jest sens ją używać w aplikacji czy lepiej obejść mój problem w inny sposób ale jej nie używając?Mozesz ukryc ja pod inna nazwa, jesli cie az tak przeraza. Poza tym w "normalnym" skrypcie nie potrzebujesz takich informacji. Piszę bardzo normalny "skrypt" w którym zależy mi na przeźroczystości działania.
Ten post edytował xamil 18.08.2006, 13:37:27 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 698 Pomógł: 3 Dołączył: 28.03.2004 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Sprawdź to xdebugiem albo innym profilerem...
Ja obstaję przy zdaniu dr_bonzo: Taka funkcjonalność nie jest potrzebna na co dzień. Nawet nazwa funkcji Ci podpowiada, że jest stworzona do debugowania. Jak tak bardzo Ci zależy jednak na tym, to przekaż obiekt, wewnątrz którego tworzysz drugi, do konstruktora. Potem tylko get_class" title="Zobacz w manualu php" target="_manual. Powinno być szybciej... -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 5 724 Pomógł: 259 Dołączył: 13.04.2004 Skąd: N/A Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Piszę bardzo normalny "skrypt" w którym zależy mi na przeźroczystości działania. YYYY?? ke?? Co to znaczy "przezroczystosc dzialania"? -------------------- Nie lubię jednorożców.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 132 Pomógł: 0 Dołączył: 24.09.2003 Skąd: Giżycko / Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zawsze możesz klasie B podczas tworzenia jej egzemplarza przesyłać w argumencie stałą __CLASS__.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 338 Pomógł: 2 Dołączył: 4.03.2006 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Ja mam klase Controller we frameworku z ktorej dziedzicza wszystkie inne kontrolery aplikacji.
Kiedy robie swoj kontroler, jest on postaci:
Jakis pomysl? |
|
|
![]()
|
|
No właśnie niestety ja nie uzyskałem na to pytanie odpowiedzi a widać, że nie tylko ja uważam to za potrzebne. W tej chwili jedynym wyjściem jest sparametryzowanie getConfig()
|
|
|
![]()
|
|
Prph: a nie lepiej automatyczne (frameworkiem) zalaczyc ten konfig i zapisac go w $this->config? Przeciez zeby wywolac akcje musisz znac nazwe kontrolera i akcji, a jak to znasz to utworzysz sobie sciezke do pliku.
-------------------- Nie lubię jednorożców.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 338 Pomógł: 2 Dołączył: 4.03.2006 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To jest jakies rozwiazanie, ale wolalbym, zeby framework nie musial wczytywac tego konfiga
Jezeli nic lepszego nie wymysle, to tak zrobie. Edit: To jednak problemu nie rozwiaze. Bo i tak z metody musze odwolywac sie:
I nie kombinujac, tak bede musial zrobic, poniewaz sam kontroler ma takze miec mozliwosc ustawiuania konfiguracji, tj:
Adrian. Ten post edytował Prph 21.08.2006, 15:04:43 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 23.06.2025 - 14:42 |