![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 18 Pomógł: 0 Dołączył: 13.03.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam!
Mam pytanie jak zrobić skrypt, który by sczytał tekst wpisany w polu formularza do zmiennej (bez wysyłania formularza) Np. w polu miasto wpisuję BYDGOSZCZ wciskam tabulator (czyli przechodze do następnego pola) i ten tekst BYDGOSZCZ ląduje w zmiennej. Dodam, że nie mam pojęcia o JS. Proszę o pomoc przykłady etc. Z góry bardzo dziękuje pozdrawiam bociansan Ten post edytował bociansan 18.08.2006, 12:03:46 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 115 Pomógł: 0 Dołączył: 4.12.2005 Skąd: Strzyżów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
chcesz odczytać wartość z pola?
-------------------- "No bo z fasolą to człowiek przynajmniej wie, na czym stoi..."
Pomniejsze bóstwa, Terry Pratchett php :* |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 18 Pomógł: 0 Dołączył: 13.03.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Działą z tym, że alert wyskakuje po każdej literce, a ja chcialbym żeby sczytał całość dopiero po przejściu do kolejnego okna, np za pomocą tabulatora lub kliknięciem myszki
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
no to zamiast onKeyUp daj onblur
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Działa dziękuje!
Jeszcze jeden problem. Teraz chciałbym wyświetlić gdzieś na boku formularza dane z tabeli, które odpowiadają zmiennej pobranej. Wiem jak zrobić pętle i przeszukać tabele, ale nie wiem jak wyświetlić elementy tabeli gdzieś z boku (jakieś wydzielone pole/okno na stronie). Generalnie chodzi o to jak wyświetlić zmienną bez przeładowania strony. Jeszcze raz proszę o pomoc i z góry dziękuje pozdrawiam bociansan Ten post edytował bociansan 18.08.2006, 12:49:26 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 115 Pomógł: 0 Dołączył: 4.12.2005 Skąd: Strzyżów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
1) id musi być unikatowe -------------------- "No bo z fasolą to człowiek przynajmniej wie, na czym stoi..."
Pomniejsze bóstwa, Terry Pratchett php :* |
|
|
![]()
|
|
Dziekuje za odpowiedzi przydaly sie bardzo.
Mam jeszcez tylko jedno pytanie. Jak zrobic aby w w jednym divie po wyswietleniu jednego napisu kazdy kolejny sie nie nadpisywal?? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
zamiast = ma byc +=
Poczytaj jakies podstawy o operatorach. -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 22.07.2025 - 18:49 |