![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 10 Pomógł: 0 Dołączył: 21.06.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W jaki sposób przekzując w zmiennej $fraza zdanie: 'Ala kota ma' rozrożnić poszczegóknie wyrazy, żeby można było to wykorzystać do rozbudowania wyszukiwarki. Zakładając, że mamy w bazie danych zdanie: 'Ala ma kota' - moja wyszukiwarka sobie z tym nie poradzi (rozpoznaje dokładne ciągi wyrazowe). Moim celem jest wykonanie podobnej wyszukiwarki, jaka jest w phpmyadmin, gdzie jest możliwość wyboru, czy wszystkie wyrazy mają się powtarzać, czy tylko niektóre.
Ten post edytował andulka 17.08.2006, 21:47:23 |
|
|
-Gość- |
![]()
|
Goście ![]() |
$tablica=split(' ',$fraza);
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 10 Pomógł: 0 Dołączył: 21.06.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A w jaki sposób zliczyć te poszczególne wyrazy?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 7 494 Pomógł: 302 Dołączył: 31.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A w jaki sposób zliczyć te poszczególne wyrazy? A co, dwie lewe rączki nie pozwalają wejść do manuala i poszukac funkcji, która zlicza ilość elementów w tablicy? Tablice :: Lista funkcji P.S. Proszę poprawić temat wątku. Nie jest zgodny z zasadami panującymi na forum Przedszkole. |
|
|
![]()
|
|
A co, dwie lewe rączki nie pozwalają wejść do manuala i poszukac funkcji, która zlicza ilość elementów w tablicy? Tablice :: Lista funkcji nie za bardzo działa, ale poradziałem sobie tak:
P.S. Proszę poprawić temat wątku. Nie jest zgodny z zasadami panującymi na forum Przedszkole. ok, mój błąd |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 7 494 Pomógł: 302 Dołączył: 31.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
nie za bardzo działa, ale poradziałem sobie tak:
ok, mój błąd To teraz otwórz raz jeszcze tą stronę: Tablice :: Lista funkcji i wyszukaj na niej (Ctrl+F) podkreślony przeze mnie ciąg, czyli 'zlicza ilość elementów w tablicy" ![]() |
|
|
![]()
|
|
To teraz otwórz raz jeszcze tą stronę: Tablice :: Lista funkcji i wyszukaj na niej (Ctrl+F) podkreślony przeze mnie ciąg, czyli 'zlicza ilość elementów w tablicy" ![]() zgadza się, działa ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 5.07.2025 - 05:56 |