![]() ![]() |
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 18 Pomógł: 0 Dołączył: 4.08.2005 Ostrzeżenie: (0%)
|
Dziękuje wszystkim za pomoc w problemie, jest on już rozwiązany...
Ten post edytował Koperfild 30.09.2007, 10:33:02 |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 764 Pomógł: 3 Dołączył: 30.04.2003 Ostrzeżenie: (0%)
|
Podpinałem już co najmniej kilka domen na superhoście i nie miałem nigdy z nimi problemów. Jeżeli już się jakieś pojawiały (czy to z mojej niewiedzy czy też z innych problemów) zawsze ktoś z pomocy technicznej pomógł mi je rozwiązać. Na stronie głonej superhost.pl masz taką opcję w menu "pomoc", wypełnij formularz o nazwie "Formularz kontaktowy" i napisz to co napisałeś wyżej tylko normalnie, bo jak z gębą polecisz na nich to na prawdę uznają Cię za mądrego debila (bez obrazy).
Generalnie powinieneś podpiąc domenę w cpanelu i jeżeli tylko u firmy rejestrującej dobrze ustawione są dnsy to nie powinno być problemów (chociaż czasami zdarzją się różne). PS. Poczytaj sobie może FAQ odnośnie domen na stronie superhostu. |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 789 Pomógł: 41 Dołączył: 30.10.2003 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%)
|
Cytat czy jestem taki głupi że nie umiem podpiąć domeny Dał bym odpowiedź twierdzącą ale nie o to chodzi... W panelu w serwisie, w którym rejestrowałeś domenę musisz podpiać ją pod określone serwery dns. Te natomiast przekierują domenę na odpowiedni serwer (w tym wypadku superhost) a z kolei superhost, mając ustawione u siebie, że domena xxx.pl ma przekierowywać na dane konto (w tym wypadku Twoje konto na superhost) wysyła stronę z pod odpowiedniego adresu do przeglądarki. Mając adresy DNS superhost, skonfiguruj domenę aby adresy dns w panelu domeny były prawidłowe, potem na superhost, korzystając z CPanel lub czegoś podobnego podepnij domenę (czyli dopisz ją do ustawień dns) pod swój serwer. |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 Pomógł: 0 Dołączył: 28.10.2006 Ostrzeżenie: (0%)
|
Bedę się powtarzał.
aby przetransferować domenę do firmy hostingowej troche się trzeba "nabiegać", ale warto. Jak znajdziesz kolejnego chętnego na strony www z własną domeną to lepiej od razu kup serwer w firmie która sprzedała domene twojemu klientowi. Centralizacja (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/smile.gif) ! RULEZ ! pozdrawiam sz_majewski |
|
|
|
![]() ![]() |
|
Aktualny czas: 21.12.2025 - 22:17 |