![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 269 Pomógł: 0 Dołączył: 6.02.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Oto kod z ktorym walczylem pół dnia.
Formularz wysylania komentarza:
Kod odpowiedzialny za przesłanie danych do bazy MySQL akcja.php --->> to on wyswietla niepoprawna informacje /błą zamiast ok/
Skrypt po długiej walce dodaje poprawnie komentarze, ale zamiast informacji ok z kodu echo 'ok'; wykonuje instrukcje else i wypisuje bład pomimo ze dane są poprawnie przesylane do bazy. Ten post edytował free 17.08.2006, 15:09:27 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 465 Pomógł: 137 Dołączył: 26.03.2004 Skąd: Gorzów Wlkp. ![]() |
Może tak zadziała. Ten post edytował Cysiaczek 17.08.2006, 15:12:48 -------------------- To think for yourself you must question authority and
learn how to put yourself in a state of vulnerable, open-mindedness; chaotic, confused, vulnerability, to inform yourself. Think for yourself. Question authority. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 269 Pomógł: 0 Dołączył: 6.02.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Niestety to samo. Zamiast ok pojawia sie błąd, pomimo ze skrypt poprawnie dodaje komentarz do bazy.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 442 Pomógł: 0 Dołączył: 27.12.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Spróbuj na odwrót, tzn.:
albo użyj mysql_num_rows()" title="Zobacz w manualu php" target="_manual |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 256 Pomógł: 0 Dołączył: 19.07.2006 Skąd: Ostrów Wielkopolski Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
gdzie masz zmiennna news ? zdefiniownaa ? bo jak moze ja sprawdzic skoro jej nie ma ? i to tu tkwi bład ;p
zamiast $news w mysql_query powinno byc $sql ;p Tak to powinno wyglądac ;p
Ten post edytował dawhol 17.08.2006, 19:43:19 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Dzieki za zainteresowanie tematem i pomoc.
Skorzystałem z mysql_num_rows() jak napisal UDAT. Dawhal słuszna uwaga tez zauwazylem to ze nie mam zmiennej $news=... Dodalem ją ale i tak nie działało poprawnie tzn wyskakiwal "bląd" zamiast "ok" zobacze jeszcze twoja poprawke dawhol i dam znac czy tez jest dobra. Poki co poprawilem tak: i działa poprawnie
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 256 Pomógł: 0 Dołączył: 19.07.2006 Skąd: Ostrów Wielkopolski Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Podejrzewam ze wyskakiwał ci błąd ponieważ dwukrotnie wykonywałes zapytanie sql. byc moze to dlatego.
Wersja w poscie wyzej wydaje sie byc ok na pierwszy zut oka ![]() ![]() PS. Moja ksywka dawhol a nie dawhal ![]() Ten post edytował dawhol 17.08.2006, 20:00:54 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Moim jubileuszowym 100 poście
![]() błąd wyskakiwal bo dwókrotnie sie odwoływalem do zmiennej sql. Dziwi mnie tylko ze skrypt poprawnie wykonywal dodanie danych do bazy. Najwazniejsze, ze obie wersje działaja poprawnie. A po dodaniu do Twego kodu mojej funkcji przekierunkowuje mnie na strone z danymi komentarzami :-0 Nasuwa mi si epytanie która wersja jest lepsza tzn wydajniejsz. Czy w zasadzie mozna uzywac dowolnie ? I jeszcze taka uwaga jak zrobic by system poczekal np 3 sek i dopiero przeniosl mnie na strone wywolana z funkcji adres (); Ten post edytował free 17.08.2006, 20:10:22 |
|
|
![]()
|
|
dodawał komenty poniewaz wykonywał pierwsze zapytanie mysql_query
![]() ![]() a co do wydajnośći ![]() ![]() ![]() ![]() Ale mysle ze to w sumie obojetne ![]() ![]() ![]() a co do tego czekania to po co to ;p ? jak juz musi byc to chyba najlepiej za pomoca javy ![]() Ten post edytował dawhol 17.08.2006, 20:22:46 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Zabezpiecze się przed kodem html przy pomocy funkcji htmlspecialchars. Czy addslashes bedzie lepsza ?
Zastanawiam sie jak w prosty sposobmozna ograniczyc niektore komendy html typu <b> <i> <a..> itp |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 04:47 |