![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 260 Pomógł: 0 Dołączył: 4.08.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Mam problem z takim kodem:
...wszystko działa ok do momentu kiedy chce uruchomić funkcje dla większej ilości pól na stronie. Powiedzmy ze mam dwa divy o id 1 i 2. Teraz chce aby timer odliczał dwa rozne czasy w tych dwoch polach. Ta funkcja którą mam sobie z tym nie radzi. Pzdr -------------------- Załóż konto na dropbox.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 697 Pomógł: 47 Dołączył: 19.12.2003 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Musisz zdefioniować id kazdego timera i w zaleznosci od niego operowac na odpowiednim obiekcie
Kiedys napisalem coś takiego... Kod var Timeout=Array(); function timer(id,time,endcode) { window.clearTimeout(Timeout['timer_'+id]); time--; var myTime = time; var hours = Math.floor(time/3600); time-=hours*3600; var min = Math.floor(time/60); time-=min*60; if(hours<10) hours='0'+hours; if(min<10) min='0'+min; if(myTime==0) {document.getElementById(id).innerHTML=''; eval(endcode); return 0; } else document.getElementById(id).innerHTML=hours+':'+min+':'+time; Timeout['timer_'+id] = window.setTimeout('timer("'+id+'",'+myTime+',"'+endcode+'")', 1000); } Przykald uzycia Kod var Timeout=Array(); function timer(id,time,endcode) { window.clearTimeout(Timeout['timer_'+id]); time--; var myTime = time; var hours = Math.floor(time/3600); time-=hours*3600; var min = Math.floor(time/60); time-=min*60; if(hours<10) hours='0'+hours; if(min<10) min='0'+min; if(myTime==0) {document.getElementById(id).innerHTML=''; eval(endcode); return 0; } else document.getElementById(id).innerHTML=hours+':'+min+':'+time; Timeout['timer_'+id] = window.setTimeout('timer("'+id+'",'+myTime+',"'+endcode+'")', 1000); } </script> <div id="one"></div> <div id="two"></div> <script type="text/javascript"> timer("one",60,"alert('Minuta minęła')"); timer("two",10,"alert('10 sek. minęło')"); </script> Zapomniałem o skladni ;] Pierwszy parametr - id, drugi - czas w sekundach - trzeci kod jaki zostanie wykonany po uplywie tego czasu Ten post edytował SHiP 17.08.2006, 14:03:47 -------------------- Warsztat: Kubuntu, PhpStorm, Opera
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 260 Pomógł: 0 Dołączył: 4.08.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dzięki za pomoc. Wszystko śmiga.
Pozdrawiam. -------------------- Załóż konto na dropbox.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 15.06.2025 - 18:03 |