![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 210 Pomógł: 20 Dołączył: 7.07.2006 Skąd: Krotoszyn Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam folder, w którym znajduje się około 300 plików i potrzebuje skrypt, który wyświetli ja wszystkie jeden pod drugim w kolejności alfabetycznej. Ma ktoś jakiś pomysł jak to zrobić, najlepiej modyfikująć to:
Wydaje mi się, że była taka funkcja, ale jej nie pamiętam i nie mogę jej nigdzie znaleźć... Ten post edytował kornel-php 17.08.2006, 13:17:33 -------------------- :)
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 6 072 Pomógł: 861 Dołączył: 10.12.2003 Skąd: Dąbrowa Górnicza ![]() |
Nie testowalem ale powinno dzialac |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 210 Pomógł: 20 Dołączył: 7.07.2006 Skąd: Krotoszyn Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Niestety nie działa, wyświetla pliki wg. daty modyfikacji, tak jak mój skrypt, mimo wszystko dzięki za zainteresowanie się tematem.
Czekam na inne pomysły -------------------- :)
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 6 072 Pomógł: 861 Dołączył: 10.12.2003 Skąd: Dąbrowa Górnicza ![]() |
Sprawdzilem - dziala.
|
|
|
![]()
|
|
A u mnie nie, nie wiem, od czego to jest zależne...
Już działa, poprawiłem, jest ok... Teraz do rozwiązania mam jeszcze jedną kwestię. Mianowicie chciałbym, aby skrypt nie zwracał uwagi na małe i wielki litery. Teraz, jeśli mam w folderze pliki: aaa.zip, bbb.rar, ccc.exe i Zaa.php, to kolejność wyświetlania wyglądan następująco: Zaa.php aaa.zip bbb.rar ccc.exe -------------------- :)
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 382 Pomógł: 0 Dołączył: 29.11.2005 Skąd: :jestem(); Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
U mnie też działa , ew. stwórz sobie folder-w nim 3 pliki i sprawdź Pozdrawiam
![]() Zmień przed wprowadzeniem do tablicy wszystkie litery np.na duże Kod $pliki[] = ucfirst($file); //ew pierwszą;)
Ten post edytował jastu 17.08.2006, 14:19:36 -------------------- Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.
|
|
|
![]()
|
|
Ok, wszysciutko gra, dziękuję!
![]() -------------------- :)
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 12:05 |