![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 320 Pomógł: 2 Dołączył: 17.03.2006 Skąd: Siemianowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam. Mam kolejny problem z moim formularzem. Otoz niby dziala i nie wywal mi bledow ale nic nie wpisuje mi do bazy danych. Sklada sie on z dwoch plikow. w pierwszym wpisuje sie dane a drugi sprawdza ich poprawnosc i jesli sa dobre ma wrzucic wszystko do bazy. Pierwszy z plikow wyglada tak:
A drugi ktory ma sprawdzac to wyglada tak:
Wybralem tylko czesc z tego formularza dotyczaca imienia zeby nie zaciemnic przykladu... Mam nadzieje, ze nic nie pominalem. Na moje oko wszystko wyglada oki, nie wywala bledow i wogole ale nic do bzy sie nie wpisuje. Tak myslae, ze to bedzie cos z tymi sesjami ale cos nie wiem jak sie do tego zabrac bo juz wszystkiego probowalem. Dopiero zaczynam sie uczyc php wiec prosze o wyrozumialosc:) Prosze o jakas podpowiedz no chyba, ze ktos zna jakies darmowe zrodlo jakichs zaawansowanych gotowych formularzy ze sprawdzaniem poprawnosci danych i obsluga bazy danych:) Juz guglalem ale nic fajnego nie znalzalem:( Pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 4 465 Pomógł: 137 Dołączył: 26.03.2004 Skąd: Gorzów Wlkp. ![]() |
Cytat
1. Przeciez to nie prawa nawet się uruchomić. 2. Sprawdź, czy mysql nie wywala jakichś błędów po po drodze 3. Konstrukcja ... or (mysql_error())l jest dla mni eco najmniej dziwna.... Pozdrawiam. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 165 Pomógł: 9 Dołączył: 9.04.2002 Skąd: Toruń Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
-Gość- |
![]()
|
Goście ![]() |
Brakowalo jeszcze zakonczenia cudzyslowu w zmiennej $query
Łukasz |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 165 Pomógł: 9 Dołączył: 9.04.2002 Skąd: Toruń Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
niedoptrzenie :-)
dziwne ze php nie wskazał tych błędów @lukash82 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 320 Pomógł: 2 Dołączył: 17.03.2006 Skąd: Siemianowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Sredniki sa. Poprostu zle mi sie skopiowalo a pewnie gdyby ich nie bylo to wtedy wywalilby jakis blad ze czegos brakuje ale nic nie wywala wiec nie mam punktu zaczepienia i nie wiem co mam zle... A jak sprawdzic czy mysql wywala jakies bledy? Pozdrawiam
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 4 465 Pomógł: 137 Dołączył: 26.03.2004 Skąd: Gorzów Wlkp. ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 340 Pomógł: 542 Dołączył: 15.01.2006 Skąd: Olsztyn/Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 24.08.2025 - 02:15 |