![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 548 Pomógł: 2 Dołączył: 19.07.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witam ...
mam taki oto kod: [php:1:fec4250fdd]<?php dbase_connect(); $query = "INSERT INTO stats VALUES ('', now(),"; // inne bzdety dotyczace uzytkownika $query .= " '".htmlspecialchars($_REQUEST['PHPSESSID'])."' )"; ?>[/php:1:fec4250fdd] w bazie mam kolumne PHPSESSID w ktorej jest 32 znakowy ID moj problem jest taki ... jak przekszralcic to zapytanie na warunkowe ... to znaczy jezeli dany session id juz jest w bazie to zeby nie dodawal ... interesuje mnie tylko i wylacznie rozwiazanie problemu przy pomocy sql ... na php to sa 3 linijki ale wole sql ze wzgledu na szybkosc ... da sie to zrobic samym sql czy musze to zrobc w php ![]() z gory thx za pomoc ... |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarząd Postów: 2 277 Pomógł: 6 Dołączył: 27.12.2002 Skąd: Wołów/Wrocław ![]() |
kolumna sesion jako unique ?
-------------------- "Niezależnie od tego, jakie masz osiągnięcia, ktoś Ci pomaga..."
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 548 Pomógł: 2 Dołączył: 19.07.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witam ...
to nie rozwiazanie ... wywala mi error ze duplicate ... ja chce zeby on nie wykonywal zapytania ... cya |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 150 Pomógł: 0 Dołączył: 9.07.2003 Skąd: Lublin city Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Pole w ktorym przechowujesz te idsesji powinno miec parametr unique
Pozniej: @mysql_query("INSER INTO.....VALUES....") or die("Sesja o takim ID juz istnieje"); -------------------- (none)
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 384 Pomógł: 0 Dołączył: 3.04.2003 Skąd: Chorzow Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Sprobuj takiej konstrukcji:
[sql:1:8b68e46d37] INSERT IGNORE INTO tabela (...) VALUES (...) [/sql:1:8b68e46d37] |
|
|
![]()
|
|
witam ...
kapa ... to jest system statystuk ... wywolywany na kazdej podstronie .... to musi byc przezroczyste ... bedzie tylko update 1 kolumny [ bedzie dodawany id przegladanej strony ] wiec cos co zwraca komunikat z errorem odpada : cya |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 150 Pomógł: 0 Dołączył: 9.07.2003 Skąd: Lublin city Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat witam ...
kapa ... to jest system statystuk ... wywolywany na kazdej podstronie .... to musi byc przezroczyste ... bedzie tylko update 1 kolumny [ bedzie dodawany id przegladanej strony ] wiec cos co zwraca komunikat z errorem odpada : cya Daj samo: @mysql_query("INSER INTO.....VALUES...."); wtedy jak nie doda to poprostu nie doda...i nie pokaze komunikatu o bledzie. -------------------- (none)
|
|
|
![]()
|
|
witam ....
8O 8O 8O 8O 8O 8O dziala 8O 8O 8O 8O 8O danke !! cya |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 09:41 |