![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 21 Pomógł: 0 Dołączył: 18.08.2005 Skąd: Pabianice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam problem z przenoszeniem danych w tablicach.
Chciałbym przenieś dane o kodzie towaru i przypadającej na niego ilości za pomocą checkboxa i inputboxa w którym wpisuje ilość. Robie to w ten za pomocą kodów.
Następnie w kolejnym pliku odbieram te dane i wpisuje do bazy kodem:
Powyższy skrypt wstawia mi jedynie dane o kodzie z checkboxa. Jak powinien on wyglądać, żeby wstawiał też ilości z inputboxa? Experymentowałem z podwójnym foreach ale nie przyniosło mi to porządanych rezultatów. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 576 Pomógł: 14 Dołączył: 9.11.2005 Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
Pokaż jeszcze skąd biorą sie te dane : $r["kod"]
Spróbuj poprawić to :
jeżeli masz po 1 checkbox i input .. bo jesli masz tego więcej to moim zdaniem powinieneś wyświetlać je w pętli I równiez odbierać je w petli np chb[$i] Ten post edytował L.Pociask 16.08.2006, 12:23:17 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 21 Pomógł: 0 Dołączył: 18.08.2005 Skąd: Pabianice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dane do checkboxa pobieram z tabeli
Jest ich niestety więcej niż jeden. Nie bardzo wiem jak wyświetlać i odebrać je w pętli, proszę o jakąś podpowiedź w postaci kodu. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 576 Pomógł: 14 Dołączył: 9.11.2005 Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
Tak wyświetlasz wyniki - jednoczesnie każdy wpisując do tablicy
Odbierasz je tak samo w pętli
możesz jeszcze ewentualnei sprawdzić zawartosc tablicy print_f($ilosc}; ( chyba tak to było ![]() Ten post edytował L.Pociask 16.08.2006, 12:43:05 -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 18.07.2025 - 03:01 |