![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 18 Pomógł: 0 Dołączył: 13.03.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam!
Mam taki problem. Mam formularz w ktorym wprowadzam nowe zlecenia i musze zrobic takie cos ze w polu miasto wpisuje jakas miejscowosc i gdzies z boku wyswietla mi sie lista zlecen z tego miasta. Nastepnie przechodze do pola ulica i wpisuje ulice i znowu gdzies na boku wyskakuja mi zadania z danego miasta i danej ulicy. Czy wogole jest mozliwosc zrobienia takiego czegos w JS? Dodam, ze jestem zielony w JS. Z gory dziekuje za pomoc pozdrawiam bociansan Ten post edytował bociansan 16.08.2006, 10:45:50 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 93 Pomógł: 5 Dołączył: 30.04.2006 Skąd: Gliwice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ja się wspomogłem pewnym skryptem napisanym przez autora wtyczki advAJAX Łukasza Lach http://anakin.us/ajax_manual/index.html, trochę go przerobiłem aby pasował pod moje wymagania i wszystko gra :-) proponuję wspomóc się własnie tym skryptem
![]() Tylko że może być problem skoro jestes zielony z JS Ten post edytował UNK 16.08.2006, 13:03:17 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 045 Pomógł: 5 Dołączył: 8.11.2004 Skąd: trójmiasto Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Można to zrobić prościej.
Korzystasz z elementów html zwanymch inputami tylko odpowiednio sformatowanymi żeby bardziej przypominały tekst. Przy kazdym wyświetleniu jednego wiersza wywołujesz javascript z poleceniem Kod document.getElementById('input_numer_1').value = 'element z bazy';
document.getElementById('input_numer_1').style.display= 'block'; Ten post edytował php programmer 16.08.2006, 13:14:29 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 18 Pomógł: 0 Dołączył: 13.03.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Można to zrobić prościej. Korzystasz z elementów html zwanymch inputami tylko odpowiednio sformatowanymi żeby bardziej przypominały tekst. Przy kazdym wyświetleniu jednego wiersza wywołujesz javascript z poleceniem Kod document.getElementById('input_numer_1').value = 'element z bazy'; document.getElementById('input_numer_1').style.display= 'block'; Nie moge sobie poradzic z tym co mi podales. Czy moglbys to rozwinac? Chodzi mi o to, ze mam taki formularz:
(Jest to tylko wycinek formularza) Jak tutaj wstawic to co ty mi podales zeby po wpisaniu miasta i ulicy z boku wyswietlila mi sie lista zadan ktore sa juz wykonywane na tej ulicy (dane te sa pobierane z mysql'a), ale bez wysylania formularza. Z gory dziekuje za odpowiedz |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 045 Pomógł: 5 Dołączył: 8.11.2004 Skąd: trójmiasto Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
miałem na myśli coś takiego
nie robiłem tego w praktyce, więc nie moge powiedzieć czy na pewno zadziała tak jak powinno Ten post edytował php programmer 16.08.2006, 16:42:31 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 25.06.2025 - 20:23 |