![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 240 Pomógł: 0 Dołączył: 18.01.2004 Skąd: rzeszów / kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Napisałem ostatnio kodzik w js, takie ostatnio popularne gwiazdki do głosowania, wynik działania poza IE widać tutaj problem polega właśnie w IE, nie wiem czemu ten kod nie działa pod tym badziewiem, wydaje mi się że problem tkwi w setAttribute, wie ktoś może jak to ominąć?
właściwie to już sobie poradziłem trzeba było zrobić taki cuś:
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 086 Pomógł: 8 Dołączył: 10.12.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Konstrukcja:
Kod element.setAttribute("onMouseOver", "zmien('"+incre+"');"); jest niepoprawna i działa chyba tylko w Operze. Nie można traktować wartości zdarzeń jako string!To co zrobiłeś z wykrywaniem przeglądarki jest też złe. A skąd wiesz, że używana przeze mnie Opera nie przedstawia się akurat jako IE? Zaserwujesz mi kod dla IE, czego przecież nie chciałeś. Kod, który powinien dzialać wszędzie: Kod element.onmouseover=function () { zmien(this.name); };
element.onmouseout=function () { czysc(); }; Ten post edytował Zajec 16.08.2006, 10:56:08 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 240 Pomógł: 0 Dołączył: 18.01.2004 Skąd: rzeszów / kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
poprawiłem i działa
tylko nie wiem dlaczego w operze nie mozna zaznaczyć ostatniej gwiazdki, wynik tutaj, dzięki za pomoc Ten post edytował dyktek 16.08.2006, 11:17:48 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 086 Pomógł: 8 Dołączył: 10.12.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
poprawiłem i działa tylko nie wiem dlaczego w operze nie mozna zaznaczyć ostatniej gwiazdki, wynik tutaj, dzięki za pomoc Opera głupieje, ponieważ Twoje oznaczenia "id" rozpoczynają się od cyfry. A to jest niedozwolone wg W3C. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 6 072 Pomógł: 861 Dołączył: 10.12.2003 Skąd: Dąbrowa Górnicza ![]() |
Pozwalam sobie odswiezyc temat. Mam kod:
Pod Opera oraz FF dziala on poprawnie, natomiast na IE nie koloruje komorki tabeli (klasa green odpowiedzialna jest m.in. za zielone tlo). Wywolanie w ten sposob:
W IE zwraca blad skryptu (na pasku stanu), naotmiast w Operze i FF wogole nie dziala. Pomoglby ktos w tym problemiku? Ten post edytował phpion.com 29.10.2006, 16:51:59 |
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 12:48 |