![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 38 Pomógł: 0 Dołączył: 15.05.2003 Skąd: Stargard Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam problem :? Dostałem na forum kod dzięki któremu pobiera mi wszystkie pliki .jpg z katalogu... Lecz jak prubuję zrobić miniaturki to wyświetla mi tylko jeden plik :? Mógłby mi ktoś pomóc i wytłumaczyć, ew. udoskonalić kod aby robił miniaturki wszystkich plików z katalogu? To jest ten kod:
[php:1:8b39d29f8e]<?php function obra($obrazek) { if(!$max_szerokosc) $max_szerokosc=130; if(!$max_wysokosc) $max_wysokosc=90; $rozmiar=GetImageSize($obrazek); $szerokosc=$rozmiar[0]; $wysokosc=$rozmiar[1]; $wspolczynnik_x=$max_szerokosc/$szerokosc; $wspolczynnik_y=$max_wysokosc/$wysokosc; if(($szerokosc<=$max_szerokosc)&&($wysokosc<=$max_wysokosc)) { $nowa_szerokosc=$szerokosc; $nowa_wysokosc=$wysokosc; } else if(($wspolczynnik_x*$wysokosc)<$max_wysokosc) { $nowa_wysokosc=ceil($wspolczynnik_x*$wysokosc); $nowa_szerokosc=$max_szerokosc; } else { $nowa_szerokosc=ceil($wspolczynnik_y*$szerokosc); $nowa_wysokosc=$max_wysokosc; } $zrd= ImageCreateFromJpeg($obrazek); $prz= ImageCreateTrueColor($nowa_szerokosc, $nowa_wysokosc); ImageCopyResized($prz, $zrd, 0, 0, 0, 0, $nowa_szerokosc, $nowa_wysokosc, $szerokosc, $wysokosc); header("Content-type: image/jpeg"); ImageJpeg($prz, null, 100); ImageDestroy($zrd); ImageDestroy($prz); } foreach (glob("*.jpg") as $file) obra("$file"); ?>[/php:1:8b39d29f8e] -------------------- wiadro.xt.pl :: klozz@e-skrzynka.pl :: Serwis gier online - soon
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 691 Pomógł: 0 Dołączył: 6.08.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat [php:1:c619d65772]<?php
header("Content-type: image/jpeg"); ImageJpeg($prz, null, 100); ?>[/php:1:c619d65772] Z tego co widzę to w pętli wysyłasz stworzone miniaturki do klienta jedna za drugą oddzielone nagłówkiem HTTP. Takie coś nie jest prawidłowe i powinno spowodować, że przeglądarka sypnie błędem o uszkodzonym obrazku, ale może Twoja pokazuje tylko pierwszy z serii. Chyba powinieneś je zapisywać do pliku: [php:1:c619d65772]<?php ImageJpeg($prz, basename($obrazek, '.jpg') . '-mini.jpg', 100); ?>[/php:1:c619d65772] |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 16.07.2025 - 09:54 |